ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σαρώνει ο «Ξενοφών»: Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Κλειστά σχολεία στις Κυκλάδες

Σαρώνει ο «Ξενοφών»: Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Κλειστά σχολεία στις Κυκλάδες

Έως και 10 μποφόρ η ένταση των ανέμων – 60 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων – Κινδύνευσε ιστιοφόρο με 9 επιβάτες στο Σαρωνικό.

Αν και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες για την άφιξη στη χώρα μας ακραίων καιρικών φαινομένων με μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους, το σκηνικό που δημιουργήθηκε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας την Τρίτη βρήκε απροετοίμαστους πολλούς, οι οποίοι δεν περίμεναν τέτοια απότομη καιρική αλλαγή.
Σύμφωνα με το Λιμενικό δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα πρωινό δρομολόγιο για τα νησιά του Αιγαίου από το λιμάνι του Πειραιά ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία σε Λαύριο και Ραφήνα.

Κλειστό είναι και το πορθμείο Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα ενώ δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο των 6 από Αρκίτσα για Αιδηψό.

Δεμένα τα πλοία και από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τις Σποράδες ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και Θάσο. Κλειστό είναι και το πορθμείο Ρίο-Αντίρριο.
Αντίθετα κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πέραμα για Παλούκια.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο «έδεσαν» στο λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο της γραμμής με αποτέλεσμα να ανασταλεί, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, το πρόγραμμα απεγκλωβισμού των αιτούντων άσυλο από τον καταυλισμό της Μόριας.

Την Τρίτη, περίπου 100 πρόσφυγες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με το «Νήσος Σάμος» για Πειραιά έμειναν στο πλοίο του οποίου απαγορεύθηκε ο απόπλους.

Για σήμερα είχε προγραμματισθεί η αναχώρηση άλλων 400 προσφύγων η οποία επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί.

Εν τω μεταξύ, επιτυχής επιχείρηση διάσωσης εννέα αλλοδαπών που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Γεωργίου Σαρωνικού Κόλπου, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα το λιμενικό σώμα υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ.

Υπό τον συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στην περιοχή έσπευσε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060 του λιμενικού καθώς και τρία παραπλέοντα φορτηγά πλοία.

Οι εννέα αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο φορτηγό πλοίο «IVER ACCORD» σημαίας Γιβραλτάρ, ενώ εν συνεχεία μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά.

πηγη protothema.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.