ΤΟΠΙΚΑ

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ζητά νομοθετική παρέμβαση για την καλύτερη λειτουργία των ΕΠΑΛ

Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Ζητά νομοθετική παρέμβαση για την καλύτερη λειτουργία των ΕΠΑΛ

Το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στην τελευταία του συνεδρίαση εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα ρυθμίζονται προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων στη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει:

» Στην παράγραφο 4 του άρθρου 1 του ΦΕΚ 2891/Β/21-8-2017 και ειδικότερα μετά το «Η – ΙΒ» να προστεθεί η φράση «και στα ΕΠΑ.Λ. τα οποία είναι μοναδικά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία Τμήματος, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν,».

Συγκεκριμένα προτείνεται η τροποποίηση του άρθρου 1 του ΦΕΚ 2891/Β/21-8-2017 όπως αναφέρεται παρακάτω :«Σε απομονωμένα Επαγγελματικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου οι σχολικές μονάδες ανήκουν στις κατηγορίες Η΄- ΙΒ΄και στα ΕΠΑ.Λ. τα οποία είναι μοναδικά και δεν καλύπτουν τον απαιτούμενο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία Τμήματος, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία ανήκουν, και στα οποία η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί, η λειτουργία τμήματος Γενικής Παιδείας, τομέα ή ειδικότητας ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτούντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη εισήγηση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης,η οποία κοινοποιείται στη Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.υπό την προϋπόθεση ότι υπηρετούν στις σχολικές αυτές μονάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που διδάσκουν τα μαθήματα του Τομέα/Ειδικότητας σε Α΄, Β΄ ή Γ΄ανάθεση και υπάρχει η απαιτούμενη εργαστηριακή υποδομή. 

Cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.