ΤΟΠΙΚΑ

ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: Πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης φυσικών καταστροφών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

ΠΕΔ Ν. Αιγαίου: Πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης φυσικών καταστροφών σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου, επικυρώνοντας πρόσφατη απόφαση που είχε λάβει, προχωρά στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με αντικείμενο την εκπόνηση η εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου με τίτλο «Πιλοτικός Οδηγός Χάρτης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Φυσικών Κινδύνων στους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Σκοπός του Πιλοτικού Οδικού Χάρτη είναι η υποβοήθηση των στελεχών και υπηρεσιών του κάθε Δήμου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πληρέστερη κατάρτιση και οργάνωση των Γενικών Σχεδίων Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης – Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση Φυσικών Κινδύνων, σύμφωνα με το νέο Θεσμικό Πλαίσιο (Νόμος 4662/2020), με κυρίαρχο σκοπό να ελαχιστοποιηθούν οι ανθρώπινες απώλειες και οι επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Στόχος του εν λόγω εφαρμοσμένου ερευνητικού προγράμματος είναι να προταθεί ένας Πιλοτικός Οδικός Χάρτης που θα περιλαμβάνει τα στάδια, τις δράσεις και τις προδιαγραφές για ένα αξιόπιστο, ρεαλιστικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό Επιχειρησιακό Σχεδιασμό για την διαχείριση των Φυσικών Κινδύνων, ο οποίος λαμβάνει υπόψη ένα πλήθος γεωγραφικών, τοπογραφικών, γεωμορφολογικών, γεωλογικών, γεωδυναμικών, σεισμοτεκτονικών, υδρομετεωρολογικών, δασικών, χωροταξικών, πολεοδομικών, κοινωνικών, πληθυσμιακών κ.ά. δεδομένων που είναι ιδιαίτερα και μοναδικά για κάθε Δήμο – Νησί της
Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ως Δήμοι Εφαρμογής του παρόντος πιλοτικού προγράμματος ορίζονται οι
Δήμοι Καστελόριζου και Ίου.

Ο προϋπολογισμός του ερευνητικού έργου είναι 30.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από την ΠΕΔ Ν. Αιγαίου, ενώ η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 14 μήνες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.