ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων λιμενικών εγκαταστάσεων

Παράταση για τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων λιμενικών εγκαταστάσεων

Επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με αντικείμενο την παράταση της προθεσμίας για τη συμμόρφωση των φορέων διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένων στο άρθρο 96 του Ν. 4504/2017.

Το παραπάνω άρθρο αφορά τη νομιμοποίηση των αυθαίρετων κατασκευών εντός λιμενικής ζώνης (σκίαστρα, τέντες, πέργκολες) και την έκδοση σχετικών αδειών, προκειμένου να αποφευχθεί η κατεδάφισή τους. Το ζήτημα θεωρείται ιδιαίτερης κρισιμότητας για αρκετά Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία των Κυκλάδων τα οποία απειλούνται με κατεδαφίσεις μη νόμιμων κτισμάτων και κατασκευών, ενώ η αρχική προθεσμία που προβλέπει ο Νόμος για την έκδοση νέων αδειών, εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Από το αποτέλεσμα των επαφών του κ. Φόρτωμα προέκυψε ότι προωθείται από το Υπουργείο νέα παράταση δύο ετών στους φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης των λιμένων, ενώ άμεσα θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για το θέμα.

cyclades24.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.