ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Κιούκα με ευθείες βολές στη Δημοτική Αρχή

Παραίτηση  Κιούκα με ευθείες βολές στη Δημοτική Αρχή
Με επιστολή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Mykonos Art Festival παραιτήθηκε και αφήνει αιχμές για οργανωτικά και οικονομικά θέματα

Την παραίτηση του με επιστολή που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Mykonos Art Festival.Ο πρώην πλέον καλλιτεχνικός διευθυντης του φεστιβάλ αφήνει αιχμές για τον τρόπο που οργανώθηκε η φετινή διαδικασία τόσο σε επίπεδο ποιότητας αλλά και στο οικονομικό σκέλος καθώς καταγγέλει ανοιχτά ότι με τον ίδιο προϋπολογισμό θα γίνουν επτά εκδηλώσεις φέτος  από είκοσι που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι…

 

«ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ Mykonos Art Festival

Την εβδομάδα που πέρασε παραιτήθηκα από Καλλιτεχνικός Διευθυντής του MYKONOS ART FESTIVAL, αρνούμενος να προσφέρω άλλοθι στο εφ’ όλης της ύλης αργοπορημένο, συρρικνωμένο και στενάχωρο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι της Μυκόνου.

Πέρσι διοργανώθηκε στην Μύκονο κάτι εξαιρετικά σημαντικό: το 1ο MYKONOS ART FESTIVAL, που φιλοδοξούσε να αναδειχθεί σε ένα Φεστιβάλ υψηλού επιπέδου με σκοπό να καταστήσει την Μύκονο διεθνή πολιτιστικό προορισμό.

Εφέτος με ευθύνη του Δήμου και του πολιτιστικού Οργανισμού του, “ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης”, το Φεστιβάλ συρικνώθηκε ποσοτικά, εξανεμίστικε ποιοτικά και οργανώθηκε ερασιτεχνικά. Και όλα αυτά με τον ίδιο προϋπολογισμό με πέρσι! Πέρσι με τους κατάλληλους χειρισμούς και διαπαραγματεύσεις είχαμε 20 εκδηλώσεις, ενώ φέτος μόνο 7!. Πέρσι φέραμε στην Μύκονο εξαιρετικούς καλλιτέχνες, φέτος κατάφεραν να ακυρωθούν ουσιαστικής σημασίας κλεισμένες εκδηλώσεις όπως η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα, η παράσταση του Οιδίποδα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, κ.ά. Μεταμορφώθηκε από φεστιβάλ σε ένα πανηγύρι μερικών συναυλιών.

Εύχομαι στην νέα Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Άννα Μιχελή και στην νέα άτυπη καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Ελένη Κοντιζά η φετινή βλάβη που προκάλεσαν να είναι αναστρέψιμη…»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.