ΤΟΠΙΚΑ

Πάμε για νεο ρεκόρ προσέλευσης τουριστών το 2018

Πάμε για νεο ρεκόρ προσέλευσης τουριστών το 2018
Για όλους και για όλα μίλησε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» της Δανάης Μαύρου, παραχώρησε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Ο κ. Κουκάς απάντησε σε ερωτήσεις της κ. Μαύρου, σχετικά με ζητήματα επικαιρότητας και όχι μόνο, που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Μυκόνου, ιδίως εν μέσω τουριστικής σεζόν.

Στην 15λεπτη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Κουκάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε θέματα που αφορούν στον τουρισμό (αεροδρόμιο, κρουαζιέρα), την καθαριότητα και την ανακύκλωση, την υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και ειδικώς του Δήμου Μυκόνου, το επίδομα των δημοσίων υπαλλήλων ύψους 350.000 ευρώ, αλλά και την Πολεοδομία.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΠΤΗΣΗ QATAR AIRWAYS, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ & ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)

Όπως ήταν λογικό, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πρώτη ιστορική απευθείας πτήση της Qatar Airways από την Ντόχα στη Μύκονο.

Ο κ. Κουκάς ανέφερε ότι «ύστερα από 2 χρόνια προσπαθειών, υποδεχθήκαμε στο Αεροδρόμιο Μυκόνου μαζί με τον Πρέσβη του Κατάρ στην Ελλάδα, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της Fraport, την πρώτη ιστορική πτήση της Qatar Airways από την Ντόχα.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες αεροπορικές εταιρίες στον κόσμο».

Ενώ πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σημασία αυτής της συμφωνίας τόσο για τη Μύκονο όσο και για όλες τις Κυκλάδες: «Η Ντόχα δεν είναι απλά ένας προορισμός. Το αεροδρόμιο της Ντόχα αποτελεί ένα διεθνές διαμετακομιστικό αεροδρόμιο, το οποίο λειτουργεί ως κόμβος σύνδεσης των χωρών της Ανατολής και της Αυστραλίας με τις χώρες τις Δύσης και πλέον με τη Μύκονο. Το άνοιγμα της τεράστιας τουριστικής αγοράς της Ανατολής θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τη Μύκονο όσο και τα γύρω νησιά των Κυκλάδων, την Τήνο, την Πάρο, τη Νάξο κλπ».

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση, ο Δήμαρχος Μυκόνου προέβλεψε την καταγραφή νέου ρεκόρ για το 2018, ενώ ανέφερε τη σημαντική περσινή διάκριση της Μυκόνου στον τομέα της Κρουαζιέρας, καθώς για πρώτη φορά η Μύκονος κατέλαβε την πρώτη θέση μετά τον Πειραιά το 2017, τόσο σε αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων (500+) όσο και σε αριθμό αφίξεων επιβατών κρουαζιέρας (700.000).

Τέλος, ενημέρωσε σχετικώς με την 24ωρη πλέον λειτουργία του Αεροδρομίου Μυκόνου, η οποία κρίθηκε αναγκαία και λειτουργεί για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το πλήθος των αφίξεων των πτήσεων από Ελλάδα και Εξωτερικό.

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ & ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Σε σχετική ερώτηση για το μείζον και διαχρονικό πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων υπηρεσιών που αντιμετωπίζει το νησί, ο Δήμαρχος Μυκόνου ανέφερε:

«Προσλαμβάνουμε 113 υπαλλήλους για την καθαριότητα, οι οποίοι και θα αναλάβουν καθήκοντα μετά την ανακοίνωση των οριστικών πινάκων από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όμως, καλό θα ήταν ο κ. Υπουργός να μας έδινε το δικαίωμα να προσλάβουμε και 10 μηχανικούς (αυτή τη στιγμή ο Δήμος Μυκόνου έχει 2) 5 πτυχιούχους πληροφορικής κοκ. Σαφώς και η καθαριότητα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, αλλά ένας τόπος με τέτοια ανάπτυξη όπως η Μύκονος έχει και άλλες ανάγκες!»

Σε σχετική ερώτηση της κ. Μαύρου για το επίδομα προς δημόσιους υπαλλήλους που αποφάσισε και υλοποιεί πρώτος στη χώρα ο Δήμος Μυκόνου, ο κ. Κουκάς ανέφερε:

«Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, εγκρίθηκε η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής για παροχή επιδόματος στέγασης και σίτισης σε δημόσιους υπαλλήλους που εργάζονται στη Μύκονο, ύψους 350.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για χρήματα που εκταμιεύονται από τα Ταμεία του Δήμου Μυκόνου προκειμένου για ακόμη μια φορά να υποκαταστήσουμε το Κεντρικό Κράτος, το οποίο και έχει την απόλυτη ευθύνη για τους Ιατρούς, τους Εκπαιδευτικούς, τους Αστυνομικούς, τους Πυροσβέστες κλπ».

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ο κ. Κουκάς αναφερόμενος στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας τόνισε ότι έχουν γίνει άλματα τα τελευταία 3,5 χρόνια.
«Έχουμε ένα ΧΥΤΑ που λειτουργεί πλέον νόμιμα, βάσει διεθνών περιβαλλοντικών όρων, διασφαλίζοντας στον υπέρτατο βαθμό την προστασία του περιβάλλοντος» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μυκόνου.

Ενώ δε δίστασε να παραδεχτεί ότι «στον τομέα της Ανακύκλωσης θέλουμε δουλειά ακόμα, μπορούμε και καλύτερα».
Σημειώνοντας επιπλέον την ανάγκη στελέχωσης του Δήμου Μυκόνου με πτυχιούχους και ειδικές γνώσεις σε ευαίσθητα θέματα όπως αυτό του περιβάλλοντος.

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

«Πρόκειται για ένα ακόμη από τα διαχρονικά ζητήματα που απασχολούν τη Μύκονο και το οποίο δε λύνεται με υπαιτιότητα του Κεντρικού Κράτους, το οποίο δεν παρέχει τη δυνατότητα κατάλληλης στελέχωσης της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Μυκόνου» ανέφερε ο κ. Κουκάς.

Προσθέτοντας ότι: «Με δικές μας ενέργειες η ευθύνη της πολεοδομίας περιήλθε στη δικαιοδοσία του μητροπολιτικού Δήμου Σύρου, ο οποίος και έχει σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή την εξέλιξη, καθώς εισπράττει τόσο τα τέλη από τις νέες οικοδομικές άδειες όσο και τα πρόστιμα που καταλογίζονται.»

Ενώ έκλεισε για το συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως «εμείς επιθυμούμε την επιστροφή της Πολεοδομίας στο Δήμο Μυκόνου, αλλά όσο διαθέτουμε δυο Μηχανικούς μόνο, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο»!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.