ΤΟΠΙΚΑ

Όσοι δηλώνουν για να εμβολιαστούν,εμβολιάζονται κανονικά στη Μύκονο

Όσοι δηλώνουν για να εμβολιαστούν,εμβολιάζονται κανονικά στη Μύκονο
Χωρίς προβλήματα παρά την έλλειψη εμβολίων παγκοσμίως συνεχίζεται κανονικά η διαδικασία στο νησί με 211 στα 80 και άνω να έχουν εμβολιαστεί

Περισσότεροι από διακόσια άτομα της ηλικίας πάνω από ογδόντα έχουν εμβολιαστεί μέχρι αυτή τη στιγμή στη Μύκονο με τους 157 να έχουν κάνει την πρώτη δόση και τους 54 να έχουν πραγματοποιήσει την δεύτερη. Όσοι δήλωσαν να εμβολιαστούν και είχαν το δικαίωμα βάση της οδηγίας έχουν εμβολιαστεί κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και κανένα εμπόδιο.

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί κατά του covid 19 στα νησιά των Κυκλάδων, με ρυθμούς οι οποίοι δεν είναι και οι ταχύτεροι δυνατοί, εξαιτίας της μη επάρκειας εμβολίων που παρουσιάζεται στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μετά τον εμβολιασμό των εργαζόμενων στον υγειονομικό τομέα των νησιών, των ηλικιωμένων άνω των 80 ετών και κάποιων ειδικών κατηγοριών, οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες βρίσκονται στην αναμονή και περιμένουν τις αφίξεις εμβολίων, είτε της Pfizer για τους 75-79 ετών, είτε της Astra Zeneca για τους 60-64 ετών.

Ως διαδικασία, οι εμβολιασμοί στις Κυκλάδες έχουν εξελιχθεί απολύτως ομαλά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, απλά οι ρυθμοί δε μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικοί εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, φαινόμενο το οποίο είναι πανελλαδικό, μιας και η χώρα μας προμηθεύεται τα εμβόλια σε δόσεις.

Οι περισσότεροι εκ των πολιτών οι οποίοι εντάσσονται στις κατηγορίες που είχαν το δικαίωμα να εμβολιασθούν και οι ίδιοι το επιθυμούσαν, ήδη το έχουν κάνει. Γι αυτό και το τελευταίο διάστημα, η μεγάλη πλειοψηφία των εμβολιασμών που διενεργούνται στα νησιά των Κυκλάδων αφορά τη β’ δόση του εμβολίου.

Αναλυτικότερα οι εμβολιασμοί ανά περιφερειακή ενότητα στις Κυκλάδες έως και χθες, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου:

ΣΥΡΟΣ 1477 εμβόλια, 896 α’ δόση, 581 β’ δόση

ΝΑΞΟΣ 729 εμβόλια, 455 α’ δόση 274 β’ δόση

ΘΗΡΑ 599 εμβόλια, 379 α’ δόση, 220 β’ δόση

ΠΑΡΟΣ 372 εμβόλια, 302 α’ δόση, 70 β’ δόση

ΤΗΝΟΣ 371 εμβόλια, 293 α’ δόση, 78 β’ δόση

ΑΝΔΡΟΣ 354 εμβόλια, 279 α’ δόση, 75 β’ δόση

ΜΗΛΟΣ 309 εμβόλια, 290 α’ δόση, 19 β’ δόση

ΜΥΚΟΝΟΣ 211 εμβόλια, 157 α’ δόση, 54 β’ δόση

ΚΕΑ – ΚΥΘΝΟΣ 44 εμβόλια (όλα α’ δόση)

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.