ΤΟΠΙΚΑ

Παρά την βελτίωση παραμένει στο κόκκινο η Μύκονος

Παρά την βελτίωση παραμένει στο κόκκινο η Μύκονος
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κίνδυνος διασποράς δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και θα πρέπει να παραμείνει το νησί κόκκινο για μια εβδομάδα ακόμα

Αντίθετα, η Σαντορίνη επιστρέφει στο «πορτοκαλί» μιας και η κατάσταση στο νησί των Κυκλάδων παρουσιάζει αισθητή βελτίωση, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να αρθούν τα επιπρόσθετα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Πλέον, στην Σαντορίνη θα ισχύουν μόνο οι οριζόντιες απαγορεύσεις που εφαρμόζονται πανελλαδικά.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι και στη Μύκονο υπάρχει σημαντική βελτίωση, ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο κίνδυνος διασποράς δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και θα πρέπει να παραμείνει το νησί των ανέμων για μία ακόμη εβδομάδα σε καθεστώς αυστηρών περιοριστικών μέτρων, με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, λουκέτο στο λιανεμπόριο και κλειστά τα Λύκεια, συν όλα τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα τα οποία ισχύουν οριζόντια σε όλη την επικράτεια.

Σε πανελλαδικό επίπεδο, στο «κόκκινο» βρίσκονται εκτός από την Αττική και τη Μύκονο, η Αχαΐα, η Εύβοια, η Κάλυμνος, ο Εύοσμος, το Κορδελιό, η Ηλεία, η Αγιά Λάρισας, το Ηράκλειο Κρήτης, η Κόρινθος, η Νεμέα, το Άργος και η Ζίτσα Ιωαννίνων.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.