ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Συμπαράσταση στα θύματα της άγριας επίθεσης των αστυνομικών.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο καταδίκασε απερίφραστα τον ξυλοδαρμό νεαρών Μυκονιατών από αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση σε θέμα προ ημερησίας διάταξης που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

«Α. Καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό σκληρής βίας εις βάρος των δύο νεαρών συντοπιτών μας. Καμμία ανοχή σε ανάλογες συμπεριφορές.

Καλούμε άμεσα την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου να διερευνήσουν εις βάθος την υπόθεση και να αποδώσουν τις ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει την πρόθεσή του να συνδράμει τα θύματα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου και με οικονομική βοήθεια αν χρειαστεί.

Όχι στη συγκάλυψη.

Αιτούμαστε απονομή δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα και στις οικογένειες τους και ταχεία ανάρρωση.

Β. Καλούμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να παραβρεθούν σε μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης του νησιού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.