ΤΟΠΙΚΑ

Αγνοείται ο “αντίπαλος” του Κωνσταντίνου Κουκά για τις δημοτικές εκλογές

Αγνοείται ο “αντίπαλος” του Κωνσταντίνου Κουκά για τις δημοτικές εκλογές
Έντονο το πολιτικό παρασκήνιο με τον Βερώνη να μην ανοίγει περιέργως ακόμα τα χαρτιά του και λοιπούς υποψηφίους να είναι "κρυπτόμενοι".

Το πολιτικό παρασκήνιο στη Μύκονο αρχίζει να καίει για τα καλά και όσο περνάει ο καιρός και μαζεύουν οι μήνες άπαντες περιμένουν στο νησί να μάθουν ποιος τελικά θα είναι ο αντίπαλος του σημερινού δημάρχου του νησιού Κωνσταντίνου Κουκά στις δημοτικές εκλογές που πλησιάζουν.

Η κατά γενική ομολογία απόλυτα πετυχημένη δημαρχιακή θητεία του Κουκά που κατάφερε να βάλει την Μύκονο για τα καλά στον παγκόσμιο χάρτη με όλα τα δρώμενα,τις κινήσεις και την αποτελεσματικότητα του σε κρίσιμα ζητήματα για το νησί, έχει προκαλέσει πολιτικό μπλακ άουτ στους αντιπάλους του καθώς για την ώρα πολλοί είναι αυτοί που ψυθυρίζουν αλλά κανένας δεν έχει βγεί μπροστά να εκφράσει πρόθεση υποψηφιότητας με αποτέλεσμα να είναι στρατηγικά κρυπτόμενοι.

Πριν λίγες μέρες στα θυρανοίξια εκκλησίας της οικογένειας Κουσαθανά εκεί οπου παρευρέθηκε σύσωμη η πολιτική φροντ λαιν του νησιού απο βουλευτές πρώην και νύν, δημάρχους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, φυσικά  το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν ποιος θα είναι τελικά ο αντίπαλος του Κωνσταντίνου Κουκά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Οι φήμες οργιάζουν οτι η παλιά φρουρά αν τελικά δεν ευδοκιμήσει άμεσα υποψηφιότητα Χρήστου Βερώνη , θα στηρίξει έταιρο υποψήφιο απέναντι στον Κωνσταντίνο Κουκά το όνομα όμως του οποίου αγνοείται για την ώρα.

Τα ονόματα που μπαίνουν στο τραπέζι δεν είναι πολλά και δεν θα ήταν υπερβολή να τονιστεί οτι ο σημερινός δήμαρχος Μυκόνου δεν έχει αντίπαλο,καθώς περνάει ο καιρός και ακόμα κανένας δεν έχει εκφράσει τουλάχιστον δημόσια την πρόθεση να μπει μπροστά.

Κλειστά συνεχίζει να κρατάει τουλάχιστον επίσημα τα χαρτιά του ο πρωην δήμαρχός Μυκόνου Χρήστος Βερώνης,που οι πληροφορίες οργιάζουν οτι έχει εκφράσει την επιθυμία να εμπλακεί εκ νέου με την διεκδίκηση του Δήμου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαίου και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα παρα το γεγονός οτι πλησιάζει τα εβδομήντα χρόνια ζωής αλλά και οτι η τελευταία του αποχώρηση μετα απο πολλά χρόνια δήμαρχος δεν έγινε κάτω και απο τις καλύτερες συνθήκες.

Το σενάριο αυτό το οποίο δεν διαψεύδει ο Χρήστος Βερώνης και που είδε το φως της δημοσιότητας, θέλει τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο που είχε δικαστικές περιπέτειες για τα έργα και τις ημέρες του στο Δήμο αλλά αθωώθηκε, να εμπλέκεται ξανά στα πράγματα συνεπικουρούμενος απο το σύνολο των παλαιών συνεργατών του.

Είναι ένα σενάριο που δείχνει να κερδίζει έδαφος καθώς πολλοί παρασκηνιακά τουλάχιστον υποστηρίζουν οτι ο Βερώνης θα επιχειρήσει να αιφνδιάσει επικοινωνιακά και θα κάνει γνωστή την υποψηφιότητα του την τελευταία στιγμή ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο να έχουν χρόνο οι πολιτικοί του αντίπαλοι για να ανοίξουν την ατζέντα με τις δικαστικές περιπέτειες του παρελθόντος.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν οτι είναι ακόμα νωπές οι μνήμες απο όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο νησί και ο Βερώνης δεν θα πάρει το ρίσκο να βγεί και πάλι στο προσκήνιο και να ανοίξει με αυτο τον τρόπο ένα νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο καιρός γαρ εγγύς πάντως για όλους…

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.