ΤΟΠΙΚΑ

Ολονυκτία για τον Ακάθιστο Ύμνο στη Μύκονο

Ολονυκτία για τον Ακάθιστο Ύμνο στη Μύκονο

Με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας κ. Δωροθέου Β΄, στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό και πολυαιώνιο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου, που φιλοξενείται το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Τουρλιανής για την περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής, τελέσθηκε από τους Εφημερίους του Ναού η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου.
Αμέσως μετά, με την συμπροσευχή δεκάδων νέων, Μυκονίων και εργαζομένων στο νησί μας, τελέσθηκε κατανυκτική ολονύκτια ακολουθία, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αλεξίου, και συλλειτουργούντων του Πρωθιερέως του Μητρ. Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού και του Διακόνου Γεωργίου Σταλίμερου, ενώ το Άγιο Βήμα διηκόνησε ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Κουσαθανάς.
Στο μεστό από θεολογικά νοήματα, κήρυγμά του ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος π. Αλέξιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου που είναι η «προς Θεόν παρρησίαν», και γίνεται «Παραδείσου θυρών ανοικτήριων» και η ελπίδα των αιωνίων αγαθών.
Προ του τέλους της Θ. Λειτουργίας, τελέσθηκε αρτοκλασία στην μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου του Ε΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, του απαγχονισθέντος υπό των Τούρκων υπέρ της Ορθοδόξου πίστεως και της ελευθερίας του γένους κατά το έτος 1821

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.