ΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του Γυμνασίου της Μυκόνου

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις του Γυμνασίου της Μυκόνου

Ολοκληρώθηκαν  με μεγάλη επιτυχία μια σειρά δράσεων που ανέλαβε το Γυμνάσιο Μυκόνου με θέμα τον Σχολικό Εκφοβισμό και την αντιμετώπιση της Βίας στα σχολεία.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα όπου μπορεί να επηρεάσει την ομαλή ανάπτυξη και εξέλιξη ενός εφήβου.

Συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού” και την ψυχολόγο Μαρία Φουσταλιεράκη, πραγματοποιήθηκαν από 5-15/4 μία σειρά ενημερώσεων διαδικτυακά, με διαδραστικό χαρακτήρα και στις τρεις τάξεις των μαθητών του Γυμνασίου, διάρκειας δύο ωρών, καθώς και σε γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Αναπτύχθηκαν μία σειρά από θεματικές, όπως «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός», «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Διαδικτυακός Εκφοβισμός», «Σχολική Βία και Εκφοβισμός:Υποστηρίζοντας τους/τις Εκπαιδευτικούς».

Επιπρόσθετα στις 17/5 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών της Β΄ Γυμνασίου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Υπεύθυνος των δράσεων ήταν ο καθηγητής Νικόλαος Μακρής (ΠΕ01).

Και αυτή τη φορά το Γυμνάσιο Μυκόνου ανταποκρίθηκε  άμεσα στα μείζονα ζητήματα των καιρών μας συμβάλλοντας στη διαμόρφωση ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.