ΤΟΠΙΚΑ

Οι λαμπρές ακτίνες του Μυκονιάτικου ήλιου κατηύγασαν την πάνδημη κάθοδο της Αγίας Εικόνος της καθαροτέρας

Οι λαμπρές ακτίνες του Μυκονιάτικου ήλιου κατηύγασαν την πάνδημη κάθοδο της Αγίας Εικόνος της καθαροτέρας

Σήμερα το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγιας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, των Εφημερίων της νήσου και των διακόνων, και με τη συμπροσευχητική παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, και του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, του Δημάρχου Μυκόνου, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής και της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, του Προέδρου της Κοινότητος Άνω Μεράς, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, Εκπαιδευτικών, Μαθητών των Σχολείων της Άνω Μεράς, Προσκόπων και πολλών πιστών κάθε ηλικίας.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της μεγαλειώδους λιτανευτικής τριώρου καθόδου της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής στην πόλη της Μυκόνου, προπορευόμενων των σημαιών του Συλλόγου Ανωμεριτών, του Φιλανθρωπικού Συνδέσμου “Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη”, του Συλλόγου Λεμβούχων Μυκόνου, του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, την οποία ακολούθησαν με εντυπωσιακή συμμετοχή του Λαού της Μυκόνου κάθε ηλικίας.
Η πομπή κατευθύνθη προς τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στον οποίο θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου,κατά το επιχώριο έθος, σύμφωνα με το οποίο η Αγία Εικόνα φιλοξενείται εναλλάξ σε μία εκ των τριών Ενοριών της Μυκόνου, από το Σάββατο των Αγίων Θεοδώρων.
Στα πρόπυλά του, επί προευτρεπισμένης εξέδρας, μερίμνη του Εφημέριου του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμ. Γαλανάκη, εκ μέρους του λαού, την αγία Εικόνα υπεδέχθη ο Δήμαρχος Μυκόνου, αναφερθείς στον πατροπαράδοτο σεβασμό των Μυκονίων προς την Παναγία Τουρλιανή και την ευλάβειά τους προς το ιερό της Εικόνισμα.
Ευχαρίστησε δε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’, το Μοναστήρι και τον Ηγούμενο για τις πολλές ευεργεσίες τους προς τη Μύκονο και το λαό της.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στον χαιρετισμό του επεσήμανε την ιδιαίτερα συγκινητική παρουσία νέων και παιδιών και υπογράμμισε ότι πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο μας προς τον Θεό, εγκαταλείποντας τον φίλαυτο και συχνά καταστροφικό εγωισμό μας και ευχήθηκε στους συλλιτανεύοντας Μυκονίους για το Άγιο Πάσχα.
Αύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Χώρας Μυκόνου και θα προστεί της λιτανείας των ιερών Εικόνων.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.