ΤΟΠΙΚΑ

Southrock: Πώς προχωρά το νέο 5άστερο project άνω των 154 εκατ. ευρώ στη Μύκονο

Southrock: Πώς προχωρά το νέο 5άστερο project άνω των 154 εκατ. ευρώ στη Μύκονο
Ποια είναι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία που έχει ήδη επενδύσει στην εγχώρια αγορά ακινήτων - Στο Enterprise Greece το έργο

Με τη μορφή Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5* με τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες βγήκε προς διαβούλευση ένα ακόμη τουριστικό project στη Μύκονο ύψους άνω των 154 εκατ. ευρώ.

Ο επενδυτικός φάκελος «Ίδρυση Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος κατηγορίας 5* με Τουριστικές Επιπλωμένες Κατοικίες (ΤΕΚ) στο Αγράρι Μυκόνου» του φορέα Southrock Property Company Eleven Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατατέθηκε στην Enterprise Greece το Δεκέμβριο του 2023 και αναθεωρήθηκε με νέα αίτηση στις 8 Φεβρουαρίο, με συνολικό προϋπολογισμό επενδυτικού έργου που ανέρχεται σε 154,17 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στο φάκελο, αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 60 νέες Ε.Μ.Ε. (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας), με την εταιρεία να αιτείται την ένταξη της επένδυσης ως «στρατηγικής» και τη λήψη του κινήτρου χωροθέτησης στο πλαίσιο των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) καθώς και τη λήψη του κινήτρου ταχείας αδειοδότησης.

Η προτεινόμενη επένδυση χωροθετείται στην περιοχή Αγράρι στη Μύκονο με το προτεινόμενο έργο να αφορά τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου 5*, συνολικής δυναμικότητας 40 δωματίων – 82 κλινών και 12 τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών. Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής μονάδας ανέρχεται σε 15.781 τ.μ. σε έκταση 193.236 τ.μ. , με υλοποιούμενο Συντελεστή Δόμησης, 0,12 επί της, επιτρεπόμενης προς δόμηση, έκτασης ή 0,08 περίπου επί της συνολικής έκτασης και θα περιλαμβάνει εκτός από το ξενοδοχείο και τις τουριστικά επιπλωμένες κατοικίες, κέντρο αναζωογόνησης και ευεξίας (spa), πισίνες και κλειστό γυμναστήριο.

Oπως επισημαίνεται στην πρόταση, η περιοχή επέμβασης χωροθετείται, σε εκτός σχεδίου περιοχή. Για την περιοχή του έργου ισχύει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο Νοτίου Αιγαίου (ΦΕΚ 1487 /Β/2003) και το Προεδρικό Διάταγμα ΖΟΕ Νήσου Μυκόνου (ΦΕΚ 243/Δ/2005).

Το έργο βρίσκεται εκτός προστατευόμενων περιοχών (Natura 2000 ή Καταφύγιο Άγριας Ζωής, Εθνικό Πάρκο κλπ) και εκτός δασικών εκτάσεων (με εξαίρεση ενός τμήματος της έκτασης 13.652 τ.μ., το οποίο είναι χαρακτηρισμένο χορτολιβαδική έκταση), διατηρητέων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών, κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων, οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών, εθνικών δρυμών και υγροτόπων διεθνούς σημασίας.

Οσον αφορά τη Southrock Property Eleven,πρόκειται για επενδυτικό όχημα με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Αντώνη Μεσσάδο και αντιπρόεδρο τον κ. Γιάννη Δεληκανάκη, από τα πιο γνωστά στελέχη στο χώρο των ακινήτων και δη στη διαχείριση επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων. Ο κ. Δεληκανάκης είναι ευρύτερα γνωστός και από την παλιότερη θητεία του ως συνιδρυτής προ 20ετίας, τη δεκαετία του ‘00 στην επενδυτική Bluehouse (η τελευταία ήταν εκ των μετόχων παλιότερα και του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα), από την οποία αποχώρησε ευρισκόμενος στη συνέχεια σε νομική διαμάχη με τους πρώην εταίρους του. Μάλιστα ο κ. Δεληκανάκης έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, το πρώην McArthurGlen, νυν Designer Outlet Athens που έχει περάσει στην ιδιοκτησία της Lamda Development, ως «το έργο που αποτελούσε πάντα την κορωνίδα τόσο των προσωπικών μου επενδύσεων όσο και των επενδύσεων της Bluehouse, παρά το γεγονός ότι έκτοτε έχω συμμετάσχει και υλοποιήσει περισσότερες από 50 επενδύσεις ακινήτων σε διάφορες γεωγραφικές και κλάδους».

Για την επενδυτική Southrock με στόχο τις επενδύσεις στην εγχώρια αγορά ακινήτων Ελλάδα (έχοντας ήδη προχωρήσει την τελευταία τριετία σε σημαντικές επενδύσεις τόσο στο χώρο της φιλοξενίας όσο και ευρύτερα σε άλλες κατηγορίες ακινήτων μέσω) υπήρξε συνεργασία και με τη γερμανική EOS (θυγατρική του ομίλου Otto Group), ενώ η Southrock Asset Management, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Γιάννη Δεληκανάκη παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης σε σχέση με την απόκτηση, ανάπτυξη, λειτουργία, ανακαίνιση, επανεπένδυση, εμπορία, μίσθωση, διάθεση και χρηματοδότηση ακινήτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.