ΤΟΠΙΚΑ

Οι ξένοι αγοράζουν εξοχικά σε Μύκονο και Σαντορίνη

Οι ξένοι αγοράζουν εξοχικά σε Μύκονο και Σαντορίνη

Ως ανερχόμενο προορισμό για την απόκτηση δεύτερης κατοικίας από διεθνείς αγοραστές θεωρεί την Ελλάδα, ιδίως τη Σαντορίνη, τη Μύκονο και το Πόρτο Χέλι ο Κρίστιαν Φέλκερς, ιδιοκτήτης του μεγάλου μεσιτικού γραφείου Engel& Völkers.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, ο Φέλκερς απαντώντας στην ερώτηση ποιον θεωρεί τον ανερχόμενο προορισμό για απόκτηση δεύτερης κατοικίας, τόνισε: «με βεβαιότητα η Ελλάδα. Η χώρα θέλγει όλο και περισσότερους διεθνείς αγοραστές. Πιστεύω πολύ στη Σαντορίνη και τη Μύκονο, βεβαίως, αλλά και στο Πόρτο Χέλι, μία μικρή χερσόνησο σε απόσταση δύο ώρες από την Αθήνα, που είναι λιγότερο γνωστή στους ξένους».

Το γραφείο του Φέλκερς ιδρύθηκε στο Αμβούργο, αλλά έχει εγκατασταθεί και στο Παρίσι και παίζει σημαντικό ρόλο στα μεσιτικά πράγματα στη Βαρκελώνη και τις Βαλεαρίδες. Ο ίδιος πρόκειται να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα και μάλιστα περνάει «τρεις μήνες στο κτήμα του (finca) στα βορειοδυτικά της νήσου».

Ο ίδιος δηλώνει πως η Μαγιόρκα αποτελεί έναν από τους «ωραιότερους τόπους στον κόσμο, ένα σημείο με πλούσια ιστορία. Έχει πολύ καλές υπηρεσίες και μπορεί κάποιος εκεί να ζήσει απομονωμένος, χωρίς γείτονες. Κάτι πολύ δύσκολο για τη Γαλλία στο Καπ Φεράτ, ή τη Σαρδηνία στην Κόστα Σμεράλδα».

Αναφορικά με την τάση, που θέλει πολλούς οίκους όπως οι Armani, Missoni, Four Seasons, Mandarin Oriental, να επεκτείνονται και στον ξενοδοχειακό τομέα, ο Φέλκερς, τονίζει πως «μία μάρκα συσχετίζεται με τις υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινό της. Οι μεγάλοι οίκοι πολυτελείας δεν πρόκειται να γίνουν επαγγελματίες στον τομέα των ακινήτων. Όμως ο κόσμος αλλάζει και οι κοινότητες ανθρώπων που μοιράζονται τα ίδια κέντρα συμφερόντων αυξάνουν σε δύναμη. Τα ακίνητα, όπου συγκεντρώνονται πρόσωπα με τις ίδιες ανάγκες, στεγάζουν τις νέες τάσεις εργασίας, γραφεία που εξοικειώνονται στις νέες χρήσεις, της συνύπαρξης σε κοινούς χώρους, και συχνά ξενοδοχεία».

Ο ίδιος επιβεβαιώνει πως συχνά τα όρια μεταξύ του τομέα των ακινήτων και των ξενοδοχείων συμφύονται: «είναι αλήθεια, και για τον λόγο τούτο εγκαινιάζουμε το δικό μας ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα. Θα ανοίξει την άνοιξη του 2020 στην καρδιά της νήσου και θα προσφέρει στους φίλους της ιππασίας εγκαταστάσεις «ντρεσάζ» και υπερπήδησης εμποδίων. Είναι μία νέα υπηρεσία προς τους πελάτες μας, που αντανακλά στην εικόνα μας και στην κοινότητά μας. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε την επαφή με τους πελάτες μας ακόμη κι όταν δεν αγοράζουν ένα ακίνητο κάθε χρόνο!»

athensvoice.gr


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.