ΤΟΠΙΚΑ

Οι ισχυρισμοί του καταστηματάρχη στον Ορνό μετά το πρόστιμο των χιλιάδων ευρώ

Οι ισχυρισμοί του καταστηματάρχη στον Ορνό μετά το πρόστιμο των χιλιάδων ευρώ
Διαβάστε την γραπτή του δήλωση στην αστυνομία για όσα συνέβησαν στην ταβέρνα στον Ορνό και επέφεραν πρόστιμο χιλιάδων ευρώ
Τους  δικούς του ισχυρισμούς ως απάντηση δίνει ο ιδιοκτήτης Εστιατορίου Ξενοδοχείου στη Μύκονο στα όσα δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ περί υψηλού προστίμου.
Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης ιδιοκτήτης Εστιατορίου Ξενοδοχείου στον Ορνό, δεν έγινε κανένας έλεγχος για το αν οι πελάτες διαμένουν ή όχι στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρξε παρανομία, πελάτες του μικρού μας ξενοδοχείου ήταν στον χώρο σαλονιού-εστιατορίου, χωρίς τρόφιμα με κλειστή κουζίνα, έχοντας λάβει όλα τα μέτρα προστασίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης.
Λόγω του γεγονότος αυτού θα σταματήσουν για 13 ακόμη ημέρες τα δωρεάν γεύματα που προσφέρουν.
Διαβάστε την γραπτή διαμαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου:
Κύρια Διοικητά, Σε συνέχεια της πράξης επιβολής προστίμου και αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης μου, με αριθμό πρωτοκόλλου 1020/10454/16, επιθυμώ να θέσω υπόψη σας τα παρακάτω: Το γεγονός.
• Ζητήθηκαν τα στοιχεία των παρευρισκομένων πελατών. Όλοι οι πελάτες έδωσαν τα στοιχεία τους, δήλωσαν ότι μένουν στα δωμάτια και έδειξαν και τα κλειδιά τους. ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ, ούτε ειπώθηκε σε κάποιον πελάτη ότι θεωρείται παραβάτης, ούτε επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο στους πελάτες, σε περίπτωση παράβασης.
• Υπήρξαν τρια τραπέζια, 3,4 και 5 ατόμων. Σε κανένα τραπέζι δεν υπήρχαν σερβιριστά τρόφιμα. ΑΡΑ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΎΠΤΕΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ (τρόφιμα μαγειρευτά).
• Δεν έγινε έλεγχος στα δωμάτια τα οποία βρίσκονται πάνω από την αίθουσα του εστιατορίου, όπου θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί και η διαμονή των πελατών. Η ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΠΟΔΥΚΝΕΙΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ.
• Κανείς πελάτης ούτε και εγώ δεν πληροφορήθηκα κατά την διάρκεια του ελέγχου ότι θα θεωρηθούμε παραβάτες. Εγώ το έμαθα μετα την αναμονη 2 ωρών στο τμήμα.
• Σε περίπτωση που οι πελάτες ήταν παράνομοι, δεν έπρεπε να τους επιβληθεί πρόστιμο? Βεβαίως καλώς δεν τους επιβλήθηκε μιας και δεν ήταν παράνομοι. Όμως δεν είναι ελλιπής εφαρμογή του νόμου?
• Δεν προκύπτει από πουθενά ότι το εστιατόριο λειτουργούσε κανονικά. Υπήρξαν πελάτες που καθόντουσαν χωρίς τρόφιμα στα τραπέζια. Δεν υπήρχε κατά τον έλεγχο προσωπικό κουζίνας, ήταν κλειστή. Ο χώρος χρησιμοποιείται και σαν χώρος σαλονιού των δωματίων. Βιβλίο κίνησης πελατών, τιμολόγηση.
• Η τήρηση αθεώρητου βιβλίου κίνησης πελατών είναι προαιρετική. Εμείς τηρούμε και το ενημερώνουμε συνήθως στο τέλος της ημέρας. ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ.
• Εμείς είπαμε στον ελέγχοντα για το βιβλίο κίνησης πελατών, πιθανόν να μην γνώριζε την υπάρξη του, ούτε τις υποχρεώσεις.
• Η έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και τιμολογίων γίνεται με την αναχώρηση του πελάτη, όπως ακριβώς έγινε και με τους πελάτες που το όργανο ταυτοποίησε. ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΡΤΑΣ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ? Το εστιατόριο μας.
• Είμαστε το μοναδικό ξενοδοχείο-εστιατόριο που λειτουργεί στο νησί μας. Οι πολίτες δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα αυτή, ιδιαίτερα οι πολλοί εχθροί μας.
• Το εστιατόριο μας είναι μικρότερο των 100 τετραγωνικών. Η άδεια μας είναι για 38 άτομα εσωτερικά, άρα αδύνατον να είμαστε μεγαλύτεροι από 40 τετραγωνικά εστιατόριο. Ο υπόλοιπος χώρος είναι χώρος υποδοχής των δωματίων και βοηθητικοί χώροι. Κακώς λοιπόν πήγα σε αυτή την κλίμακα, έπρεπε να είναι στο πρόστιμο έως 100 τμ, δηλαδή 3000 ευρώ.
• Ο χώρος του εστιατορίου είναι ταυτόχρονα και χώρος σαλονιού για τα δωμάτια. Ενας λόγος παραπάνω είναι οτι στο εστιατόριο υπάρχει καλύτερο internet. Έτσι μηχανικοί, πωλητές κλπ πελάτες αλλά και μαθητές γείτονες που δεν είχαν καλό σήμα στο σπίτι τους, ενδέχεται να είναι στον χώρο του εστιατορίου, σε ένα τραπέζι χωρίς να τρώνε ή να πίνουν και να δουλεύουν στο internet.
• Το εστιατόριο μας λειτουργεί συνεχώς τα τελευταία 15 χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι χωρίς να έχει κλείσει κάποια μέρα. (7 χρόνια εδώ, 8 χρόνια στο Ιθάκη).
• Τον χειμώνα δεν υπάρχει κερδοφορία. Μένουμε ανοικτοί διότι θεωρούμε ότι το οφείλουμε στον τόπο μας. Δεν είμαστε μόνο να κερδίζουμε.
• Είμαστε οικογενειακή επιχείρηση, Μυκονιάτες, χωρίς ακίνητη περιουσία, με ενοίκια.
• Είμαστε οι μόνοι στον Ορνό που είμαστε ενοικιαστές και όχι ιδιοκτήτες .
• Το εστιατόριο μας έχει κοινωνική δράση, παρέχοντας καθημερινά γεύματα σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ειδικά αυτές τις δύσκολες ημέρες. Η αναστολή λειτουργίας του αφήνει 70 συμπολίτες μας χωρίς γεύμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. ( Η δράση έχει αναρτηθεί στην ομάδα Mykonos let’s do it, που είμαστε και δημιουργοί).
• Δεν έχουμε υπηρεσία delivery διότι σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. (Είμαστε οι δημιουργοί της ομάδας ασφαλούς οδήγησης στην Μύκονο).
Κύριε Διοικητά, Σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρξε παράνομη πράξη, αλλά απλά καταγγελίες από εχθρούς μου που δεν γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου – εστιατορίου.
Εάν το όργανο έκανε πλήρη έλεγχο θα μπορούσε να πιστοποιήσει ότι αυτό που δήλωσαν οι πελάτες είναι αλήθεια, διέμεναν εδώ, δεν υπήρξε καμία παρανομία. Εάν οι πελάτες είχαν πληροφορηθεί ότι θα θεωρηθούν παραβάτες, οι ίδιοι θα αποδείκνυαν ΑΜΕΣΑ ότι δεν τίθεται θέμα μη παραμονής στο ξενοδοχείο. Ο ανθυπαστυνόμος μου είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες για το εστιατόριο μας και ήλθε βέβαιος ότι έχει να κάνει με παραβάτες. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε παραβάτες, δεν είμαστε το μπαρ ή το εστιατόριο που σερβίρει κρυφά.
Είμαστε απλά ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο, έτσι όπως προβλέπει ο νόμος και κάθε ένας πελάτης που έχει σερβιριστεί, έχει πρώτα πάρει δωμάτιο. Έχουμε εχθρούς, το ξέρετε. Εμείς είπαμε να σταματούν τα μπαρ να σερβίρουν μεθυσμένους, εμείς είπαμε για τα κορίτσια που στοιβάζονται στα μπαρ, εμείς είπαμε για το κράνος, την πρέζα, το στοίχημα, και όλα τα κακά που μαστίζουν τον τόπο.
Εμείς μιλήσαμε για κοινωνική ευθύνη των καταστημάτων, εμείς κλείνουμε το εστιατόριο νωρίς και δεν το κάνουμε μπαρ και τόσα άλλα. Φίλος μας είναι μόνο η συνείδηση μας και κάθε αλήτης χωρίς γνώσεις, με μόνο οδηγό το μίσος, βγαίνει και κατηγορεί. Περνούσαν οι παράνομοι ντιλιβεράδες από τα άλλα εστιατόρια και κοίταγαν το μαγαζί αν είχε αμάξια έξω ή πελάτες στην τζαμαρία… Τα αμάξια όμως είναι από τις διπλανες οικοδομές…. Ίσως ο νόμος είναι λάθος, αλλά πόσες φορές δεν είναι λάθος ο νόμος? Οποιοσδήποτε μπορεί να έλθει σε ένα ξενοδοχείο, να παρει ένα δωμάτιο και να κάτσει να φάει.
Άλλωστε στην Αθήνα ή στην Αράχωβα τί γίνεται τώρα? Το ίδιο ακριβως. Σήμερα προέκυψε κι το πρόβλημα της διαρροής του γεγονότος αυτού στο διαδίκτυο, χωρίς αν έχω απολογηθεί και χωρίς εσεις να έχετε εγκρίνει την επιβολή προστίμου. Δεν θα έπρεπε να περιμένουν την δική σας έγκριση? Είναι εις γνώση σας το κανάλι διαρροής? Το καταλαβαίνετε ότι έτσι όπως παρουσιάζεται η είδηση έχει σκοπό μόνο να με βλάψει προσωπικά? Τόσο η αναστολη λειτουργίας (σε ποιες δραστηριότητες?), όσο και το υπέρογκο πρόστιμο θα μας οδηγήσουν σε οικονομική καταστροφή στην χειρότερη χρονική στιγμή.
Εύχομαι το πνεύμα των Άγιων ημερών που διανύουμε αλλά κυρίως το αίσθημα της ευθύνης και της δικαιοσύνης που χαρακτηρίζει την Ελληνική Αστυνομία και εσάς προσωπικά, να συμβάλουν στην λήψη της ορθής απόφασης, που δεν είναι άλλη από την άρση της παράβασης.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.