ΤΟΠΙΚΑ

Οι Γεωργοκτηνοτρόφοι της Μυκόνου τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Μόδεστο

Οι Γεωργοκτηνοτρόφοι της Μυκόνου τίμησαν τον Προστάτη τους Άγιο Μόδεστο

Στον Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, και του διακόνου του, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των Γεωργοκτηνοτρόφων Μυκόνου, και ετέλεσε τον Αγιασμό για τα κτήματα των εορταζόντων, τελουμένου του οποίου προσήλθε και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, με την παρουσία του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά, διατελεσάντων Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδου και Μελών του Συνεταιρισμού και πολλών Μυκονίων, οι οποίοι έσπευσαν να τιμήσουν τον Άγιο.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ευλογία που έλαβε ο Άγιος να είναι προστάτης και φύλακας των ζώων και στη μέριμνα του Θεού και για τους ανθρώπους και για τα άλογα όντα, υπογραμμίζοντας ότι, όπως ο σήμερα τιμώμενος Ἀγιος Μόδεστος, κάθε Χριστιανός μπορεί να προσεγγίσει και να κατακτήσει την αγιότητα, εάν, με την ελεύθερη βούλησή του, παραμείνει πιστός στην ομολογία του Βαπτίσματος και τιμήσει την Χάρη, που έλαβε διά αυτού.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μεταβαίνει απόψε στην Αθήνα και αύριο Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, θα συνιερουργήσει μετ’ άλλων Αρχιερέων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής, επί τη ιερά μνήμη του Προφήτου Δανιήλ και τοις Ονοματηρίοις του επιχωρίου Επισκόπου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ, και το εσπέρας θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο.
Την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της Β΄ Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης, στην περιοχή “Ευαγγελιστράκι” Υστερνίων Τήνου, στον οποίο θα μεταφερθεί με κάθε εκκλησιαστική τάξη η αγία Εικόνα, επί τη συμπληρώσει 180 ετών από της διασώσεώς της εκ χειρών επιδόξου ληστή.
Το μεσημέρι, θα επιστρέψει στην Ερμούπολη και το απόγευμα θα παρακολουθήσει την Χριστουγεννιάτικη Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Σύρου, που θα παρουσιασθεί στο Θέατρο “Ευανθία Καΐρη”.

 

 

 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.