ΤΟΠΙΚΑ

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυκόνου.Δείτε το πρόγραμμα

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Μυκόνου.Δείτε το πρόγραμμα

Ο Δήμος Μυκόνου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις Αποκριάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζει για το τελευταίο διήμερο της Αποκριάς.

Αναγνωρίζοντας την σημασία της διατήρησης των εθίμων μας και επιθυμώντας την αναβίωσή τους και την συνέχισή τους μέσα από τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Μυκόνου διοργανώνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου αναβιώνουμε το πατροπαράδοτο έθιμο για το ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ στις 11:00 το πρωί στον γιαλό.

Ομάδες μικρών και μεγάλων θα πλέξουν με παραδοσιακούς και μοντέρνους ήχους το Γαϊτανάκι και θα μάθουν για την σημασία του εθίμου. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν και οι παραδοσιακές Χορευτικές Ομάδες του νησιού μας οι οποίες θα χορέψουν παραδοσιακά και σκωπτικά τραγούδια προβάλλοντας το πνεύμα των ημερών.

Αμέσως μετά, στις 12:00μ.μ., θα ξεκινήσει το ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΜΕΡΜΕΛΕΧΑ (σημείο συνάντησης των ομάδων στον Άγιο Νικόλα της Καδένας).

Εκτός από το ψυχαγωγικό και διασκεδαστικό χαρακτήρα του παιχνιδιού, το περιεχόμενο των γρίφων περιέχει και ιστορικό χαρακτήρα μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, θα γνωρίσουν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και τη δράση του ξακουστού πειρατή της Μυκόνου.

Ένα υπέροχο σκηνικό θα πλαισιώνει το παιχνίδι και τα σημεία σταθμών του παιχνιδιού. Θα υπάρχει facepainting για τις ομάδες και θα λάβουν μέρος και θα δωθούν δωροεπιταγές με χρηματικό έπαθλο στις τρεις πρώτες. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικούς επαίνους συμμετοχής. Παράλληλα υπέροχοι ανιματέρ θα διασκεδάζουν τα παιδιά με μοναδικά παιχνίδια όπου θα κερδίζουν υπέροχα δώρα και bubble shows, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να φωτογραφηθούν στα υπέροχα .

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου η μεγάλη ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ επιστρέφει στο γιαλό. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 15:30 από το παλιό λιμάνι (κολοκύθα) και θα ολοκληρωθεί στον Άγιο Νικόλα της Καδένας. Πολλή μουσική, Διασκεδαστικοί ανιματέρ, και ο φετινός Καρνάβαλος, θα δώσουν χρώμα και ζωή στην χειμωνιάτικη Μύκονο και θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο την περίοδο της Αποκριάς. Αναμνηστικές Κονκάρδες θα λάβουν όλες οι ομάδες στην έναρξη και έπαινοι συμμετοχής κατά την παρουσίαση τους.

Την παρέλαση θα συνοδεύουν διασκεδαστικοί ανιματέρ οι οποίοι και θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους μέχρι το τέλος της γιορτής.

Το φαντασμαγορικό κάψιμο του καρνάβαλου θα ολοκληρώσει την μεγάλη γιορτή.

Βάλτε την καλύτερή σας διάθεση, μασκαρευτείτε και ελάτε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε μετά από τρία χρόνια covid και πάλι την ομορφιά της συμμετοχής και της παρέας.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για το ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, το ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ και το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ καθημερινά εκτός Σ/Κ μέχρι την Πέμπτη 23/02 και ώρα 15:00 στο γραφείο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Μυκόνου τηλ. 22893-60140 κα Μαρία Νάττινγκ.

Επίσης, συμμετοχές γίνονται δεκτές καθημερινά και μέσω e-mail στο culture@mykonos.gr με την αναγραφή των δράσεων που θα συμμετάσχετε, του φορέα ή το όνομα του αρχηγού της ομάδας (αν πρόκειται για ιδιώτες), το θέμα της ομάδας, τον αριθμό των μελών της και στοιχεία επικοινωνίας με τον αρχηγό του γκρουπ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του ο Δήμος Μυκόνου έχει προγραμματίσει ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη μοναδική ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο. Ώρα έναρξης συναυλίας 20:30.

Οι κρατήσεις είναι απαραίτητες λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τηλέφωνο για κρατήσεις 22893-60140 μέχρι την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00. Η έγκαιρη άφιξη σας στο χώρο της συναυλίας είναι απαραίτητη και θα εξασφαλίσει και την επιλογή της θέσης σας. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30.

Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις για την καλύτερη προετοιμασία της κάθε διοργάνωσης.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε ένα υπέροχο, διασκεδαστικό καρναβαλικό τριήμερο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.