ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των εκλογών

Ο Μητσοτάκης στη Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των εκλογών

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητάει τη διάλυση της Βουλής – «Μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας οι εκλογές, στοίχημα για όλους μας η συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός  ζήτησε τη διάλυση της Βουλής από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές στις 21 του επόμενου μήνα. Κατόπιν, το σχετικό προεδρικό διάταγμα θα θυροκολληθεί, ώστε να υπογραφεί από το υπουργικό συμβούλιο και θα ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

«Καλημέρα. Κυρία πρόεδρε έχω τη χαρά να σας παραδώσω τη πράξη υπουργικού συμβουλίου με την οποία εισηγούμαστε διάλυση Βουλής και προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου, σε τέσσερις εβδομάδες από τώρα, καθώς αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του συντάγματος, το άρθρο 41, όμως επί της ουσίας ομως η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της όπως είχα δεσμευτεί εξ αρχής ότι πρέπει να γίνει γιατί αυτό επιτάσσει η θεσμική συνέχεια του κράτους, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορούν να αξιολογήσουν στις επερχόμενες εκλογές το σύνολο της κυβερνητικής μας θητείας και να πράξουν αναλόγως και να πάρουν τις αποφάσεις τους. Oι εκλογές είναι μια μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Aυτό το οποίο θέλω να ευχηθώ, καθώς ξεκινάει η προεκλογική περίοδος είναι να υπάρξει μια γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κρίνουν με νηφαλιότητα ποιος πρέπει να τους κυβερνήσει την επόμενη τετραετία. Να μείνουμε μακριά από τοξικότητες, από ακραίες και πολιτικές συμπεριφορές που νομίζω ότι δεν ταιριάζουνε και στο γενικότερο κλίμα των καιρών, αλλά δεν νομίζω ότι είναι εναρμονισμένες αυτές οι συμπεριφορές με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας.  Τέλος να ευχηθώ η προεκλογική περίοδος να γίνει εφαλτήριο για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στη μεγάλη δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εθνικές εκλογές και απευθύνομαι ιδιαίτερα στη νέα γενιά, στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι νομίζω ένα στοίχημα για όλους μας και τελικά και αυτοί πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι καλύτερα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή, οπότε η πράξη του υπουργικού συμβουλίου είναι στη διάθεσή σας» είπε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τον φάκελο με τις υπογραφές του υπουργικού συμβουλίου και είπε: «Ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε, εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.