ΤΟΠΙΚΑ

Στο κενό οι προσπάθειες του Δήμου Μυκόνου να βρει σπίτια για αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους

Στο κενό οι προσπάθειες του Δήμου Μυκόνου να βρει σπίτια για αστυνομικούς και δημόσιους υπαλλήλους
Άκαρπες – όπως δυστυχώς αναμένονταν – έχουν αποβεί μέχρι σήμερα οι προσπάθειες του Δήμου Μυκόνου για την μίσθωση κατοικιών προκειμένου να φιλοξενηθούν στελέχη των σωμάτων ασφαλείας, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί.
Η πρόσκληση για την εξεύρεση χώρων στέγασης, δημοσιοποιήθηκε από το Δήμο στις 11 Απριλίου, ωστόσο, μετά από 10 ημέρες, δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση από κανένα ιδιοκτήτη.
Το πρόβλημα στην παρούσα χρονική περίοδο εστιάζεται κυρίως στην έλευση στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση της ασφάλειας του νησιού κατά την τουριστική περίοδο, τα οποία αδυνατούν να βρουν στέγη.
Με σημερινή του παρέμβαση, ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, επισημαίνει την ανάγκη εξεύρεσης χώρων στέγασης προκειμένου να φιλοξενηθούν στο νησί άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να καλυφθούν οι ανάγκες του τόπου σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της δημόσιας διοίκησης.
Η ανάρτηση του δημάρχου Μυκόνου:
Στις 11 Απριλίου σε ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου καλέσαμε εκ νέου ιδιοκτήτες και διαχειριστές διαθέσιμων καταλυμάτων για να μισθώσουμε επιπλέον κατοικίες, ξενοδοχεία ή συγκροτήματα κατοικιών, προκειμένου να φιλοξενήσουμε για τη φετινή και τις επόμενες χρονιές εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό & Πυροσβεστικό Σώμα), αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, όπως και Δημοτικούς υπαλλήλους.
Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η ανταπόκριση που θα κάλυπτε τις πραγματικές επιπλέον ανάγκες με αποτέλεσμα, ειδικά για τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, να υπάρχει κίνδυνος να «κοπούν» οι αποσπάσεις.
Με δεδομένο ότι ο Δήμος εδώ και χρόνια ήδη έχει αξιοποιήσει δημοτικούς πόρους και χώρους και έχει ενοικιάσει οικήματα για να ανταποκριθεί στις αυξημένες στεγαστικές ανάγκες, απευθύνω πραγματικά έκκληση στους ιδιοκτήτες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για μίσθωση για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις αυξημένες φετινές ανάγκες.
Επισημαίνω ότι η τοπική μας κοινωνία έχει απαιτήσει περισσότερους γιατρούς, εκπαιδευτικούς, στελέχη Σωμάτων Ασφαλείας για να καλύψουν τις ανάγκες ενός κορυφαίου διεθνούς τουριστικού προορισμού όπως το νησί μας.
Όλοι μαζί οφείλουμε με ευθύνη και με το βλέμμα στο μέλλον να κατανοήσουμε τη σημασία της δημιουργίας των καταλληλότερων συνθηκών για την πλήρωση όλων των θέσεων σε κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.
Η ανακοίνωση – πρόσκληση του Δήμου προ δέκα ημερών:
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.