ΤΟΠΙΚΑ

Ο Μητροπολίτης Σύρου για την εκδημία του Καθολικού Επισκόπου Φραγκίσκου

Ο Μητροπολίτης Σύρου για την εκδημία του Καθολικού Επισκόπου Φραγκίσκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, άμα τω αγγέλματι της προς Κύριον εκδημίας του διατελέσαντος Επισκόπου Σύρου-Θήρας και Αποστολικού Τοποτηρητού Κρήτης, αοιδίμου Φραγκίσκου Παπαμανώλη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ΡΚαθολική Εκκλησία της Σύρου στερείται ένα καλό πατέρα, που τον διέκριναν πηγαία ευγένεια, απλότητα, πραότητα και απροσποίητη καλωσύνη, και ένα άγρυπνο ποιμένα, με μεγάλη ποιμαντική και κηρυκτική δράση, ο οποίος σε κάθε κήρυγμά του αναφερόταν στον Απόστολο των Εθνών Παύλο! 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Σύρου στερείται ένα ανυπόκριτο φίλο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση της ομόνοιας και της συναλληλίας μεταξύ των πιστών των δύο συνοικούντων Δογμάτων, που ανέδειξαν τη Σύρο παγκόσμιο πρότυπο αρμονικής συμβίωσης, κατά την οποία η διαφορά στο δόγμα δεν μειώνει την αγάπη, ούτε η αγάπη ζημιώνει το δόγμα!

 Και εγώ στερούμαι ένα καλό φίλο και συνοδοιπόρο στην από κοινού αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, που κατά καιρούς αντιμετώπισαν οι Συριανοί. 

Με πολύ συγκίνηση ενθυμούμαι  την 19η Ιανουαρίου 2002, όταν αποβιβαζόμουν στη Σύρα, για την ενθρόνισή μου στην, Θείᾳ βουλήσει και ευδοκίᾳ, λαχούσαν μοι Επαρχία, ο πρώτος ασπασμός που δέχτηκα ήταν από το Σεβασμιώτατο Φραγκίσκο, σαν ένδειξη αενάου φιλίας, αδιαταράκτου αγάπης και συνεργασίας για την πρόοδο του νησιού μας και των ευγενών κατοίκων του. 

Συμμετέχοντας ολοθύμως στο πένθος της ΡΚαθολικής Εκκλησίας Σύρου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου  στον κατά πάντα άξιο διάδοχό του, Σεβασμιώτατο κ. Πέτρο Στεφάνου, στο πλήρωμα της Εκκλησίας του και στους οικείους του, και προσεύχομαι ο Κύριος να αναπαύει εν ειρήνη την ψυχή του και να τον έχει αιώνια στη μνήμη Του». 


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.