ΤΟΠΙΚΑ

Ο καταστροφέας της Μυκόνου με το προσωπείο του προστάτη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς!

Ο καταστροφέας της Μυκόνου με το προσωπείο του προστάτη της αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς!

Τοποθέτηση του συνδυασμού Μύκονος Πρώτη Ξανά στην καταγγελία Κουκά.

«Ο κ. Κουκάς που φέρει ακέραια την ευθύνη για το ανοσιούργημα που συντελέστηκε στην Ακρόπολη της Μυκόνου, στους “Μύλους”, το παίζει τώρα τιμητής και μας (εγ)καλεί για δήθεν ασέβεια προς το μνημείο. Ο κ. Κουκάς που “ασέλγησε” επί του μνημείου των “Μύλων” επιτρέποντας την αντιαισθητική τσιμεντοποίησή τους και τις ακαλαίσθητες σημειακές επεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο, με τα παλαιά γρανιτένια κράσπεδα να “εξαφανίζονται”, με χαλίκια να φεύγουν, με φώτα που δεν ανάβουν και 600 χιλιάδες ευρώ να σπαταλώνται, μας κουνάει τώρα, δήθεν το δάχτυλο, γιατί παραχωρήθηκε κοινόχρηστος χώρος σε σημείο, που ουδεμία σχέση έχει με το μνημείο των “Μύλων” και τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Αν ενδιαφερόταν για την προστασία της ευρύτερης περιοχής, οφείλει να απαντήσει, γιατί “παραχώρησε” κοινόχρηστο χώρο στην πλατεία του Νιοχωριού, λιγο πριν φύγει από δήμαρχος,
ενώ στο Δ.Σ κάποιους μήνες πριν, αντιδρούσε έντονα?
Διερωτώμαστε επίσης, αν θα είχε την ίδια αντίδραση στην περίπτωση που η παραχώρηση του χώρου δεν αφορούσε Μυκονιάτη ,αλλά κάποιον από τους επώνυμους φίλους του, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά τα τελευταία χρόνια στο νησί και προσφάτως και στην περιοχή των “Μύλων”.


Ο ισχυρισμός του ότι μας έδωσε περίοδο χάριτος, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Για όλα όσα έχει διαπράξει σε βάρος της Μυκόνου, θα κληθεί σύντομα αρμοδίως να δώσει απαντήσεις.»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.