ΤΟΠΙΚΑ

Ο ένας εκ των ιδρυτών του Nammos στη Μύκονο αντιμέτωπος με το… σφυρί – Γνωστός Αιγύπτιος σεφ

Ο ένας εκ των ιδρυτών του Nammos στη Μύκονο αντιμέτωπος με το… σφυρί – Γνωστός Αιγύπτιος σεφ
Αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί ο γνωστός Αιγύπτιος σεφ Σάμι Ιμπραήμ.

Αντιμέτωπος με το ηλεκτρονικό σφυρί θα βρεθεί -εφόσον δεν υπάρξει κάποια προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας- ο γνωστός Αιγύπτιος σεφ Σάμι Ιμπραήμ, ένας εκ των τριών ιδρυτών του θρυλικού “Nammos” στη Μύκονο.

Ο πλειστηριασμός, που επισπεύδεται από τη Cepal, έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου 2024 και αφορά ένα ακίνητο στη Μύκονο. Όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, το ακίνητο βρίσκεται στη θέση “Κούνουπας” ή “Κούνουμπας”, ανατολικά από το Αεροδρόμιο Μυκόνου. Πρόκειται για μια ήσυχη περιοχή, σε ύψωμα, με απόσταση 2.360 μ. από τη θάλασσα και 1.500 μ. από το αεροδρόμιο. Όπως σημειώνεται, η περιοχή λόγω του γεγονότος ότι είναι σε ύψωμα, έχει απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα μακριά. Μειονέκτημα είναι ότι η περιοχή δεν έχει οικοδομηθεί αρκετά και δεν έχει ιδιαίτερη ανάπτυξη, λόγω της απαγόρευσης δόμησης στη συγκεκριμένη ζώνη οικιστικού ελέγχου (ΖΟΕ).

Το σφυρί αφορά δύο ακίνητα:

1. Μια αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησiα-κατοικία με συνολικό εμβαδό 103,90 τ.μ. Συγκεκριμένα έχει εμβαδό 51.95 τ.μ. στο υπόγειο και 51.95 τ.μ. στο ισόγειο. Η οριζόντια ιδιοκτησία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας 251,27/1000 εξ αδιαιρέτου στο αγροτεμάχιο εμβαδού 4.890 τ.μ. Επίσης, υπάρχει πισίνα, ενώ, όπως αναφέρεται στην έκθεση του εκτιμητή, έχει κατασκευαστεί περίπου το 2004. Επίσης σήμερα, ο υπόγειος χώρος έχει ξεμπαζωθεί. Η ολοκλήρωση της κατασκευής του εν λόγω ακινήτου θεωρείται, λοιπόν, ότι πραγματοποιήθηκε πριν τεθεί σε εφαρμογή η ΖΟΕ με τους συνοδεύοντες περιορισμούς.

2. Ποσοστό των 251,269/1000 εξ αδιαιρέτου ενός αγροτεμαχίου, εμβαδού 4.102 τ.μ. σύμφωνα με το κτηματολογικό φύλλο και κατά τίτλο κτήσεως 4.017 τ.μ στη θέση “Μεσαριά Κούνουπας” Δήμου Μυκονίων. Εντός του υπάρχει ισόγειο κτίσμα περίπου 50 τ.μ. Σύμφωνα με τον εκτιμητή, το ισόγειο κτίσμα άρχισε να κατασκευάζεται περίπου το 2020‚ προφανώς χωρίς οικοδομική άδεια αφού ανήκει στη ΖΟΕ. To κτίσμα δεν μπορεί να τακτοποιηθεί με τον ισχύοντα νόμο των αυθαιρέτων, καθώς αφορά σε αυθαιρεσία εκτελεσθείσα μεταγενέστερη του έτους 2011. Το ακίνητο απειλείται με πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης μέχρι την κατεδάφισή του. Προκειμένου να μεταβιβασθεί σύννομα το ακίνητο πρέπει με εργασίες να αποξηλωθούν οι αυθαιρεσίες. Το σχετικό κόστος αποξήλωσης-κατεδάφισης υπολογίζεται στον υπολογισμό της αξίας.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το πρώτο ακίνητο ανέρχεται σε 364.000 ευρώ, ενώ για το δεύτερο στις 10.000 ευρώ.

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται σε 50.000 ευρώ.

Ο ένας εκ των ιδρυτών του Nammos στη Μύκονο αντιμέτωπος με το… σφυρί - Γνωστός Αιγύπτιος σεφ

Η “γέννηση” του Nammos

Η θρυλική ιστορία του Nammos ξεκίνησε τη δεκαετία του ’60 όταν η Μύκονος δεν θύμιζε σε τίποτα τον σημερινό κοσμοπολίτικο προορισμό για την παγκόσμια ελίτ. Στην παραλία Ψαρού υπήρχε τότε μια ψαροταβέρνα που ανήκε στον Κυριάκο Αγγελετάκη και την γυναίκα του, Ελένη. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, την επιχείρηση ανέλαβε ο γιος της οικογένειας, Κώστας Αγγελετάκης, που θέλησε να φέρει έναν αέρα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού. Τότε, άρχισαν να καταφτάνουν στην παραλία επώνυμοι από την Αθήνα, με την επιχείρηση του κ. Αγγελετάκη να ζει τη δεκαετία του ’90 μεγάλες δόξες και να καταγράφει ημερήσιους τζίρους αρκετών εκατομμυρίων δραχμών.

Μετά από ένα ατυχές περιστατικό, ο Κώστας Αγγελετάκης αποφάσισε το 2002 να πουλήσει την επιχείρηση. Τότε έσπευσαν ο Ζαννής Φραντζέσκος, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν ως μπάρμαν στο γνωστό “Caprice”, ο Κωσταντής Κουσαθανάς και ο Αιγύπτιος σεφ Σάμι Ιμπραήμ, πρώην ιδιοκτήτης του ιταλικού εστιατορίου “La Casa”. Έτσι, το καλοκαίρι του 2003 γεννιέται το Nammos. Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι λίγο-πολύ γνωστή. Το Nammos εκτοξεύεται στην κορυφή αφήνοντας πίσω όλους τους άλλους. Δισεκατομμυριούχοι, πρωταγωνιστές του διεθνούς jet set, σταρ του Χόλιγουντ, διάσημοι αθλητές και top models, αλλά και Άραβες και Ρώσοι μεγιστάνες επισκέπτονται κάθε χρόνο το “βασίλειο” της Ψαρούς, που δεν διστάζουν να ανοίξουν σαμπάνιες των… 120.000 ευρώ.

Η είσοδος των Αράβων

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Alpha Dhabi Holding PJSC, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών του Άμπου Ντάμπι, ανακοίνωσε ότι απέκτησε μερίδιο στον Nammos Group, ως αποτέλεσμα κοινοπραξίας που ίδρυσε σε συνεργασία με τη Monterock International, μια επενδυτική εταιρεία με έμφαση στους τομείς της φιλοξενίας και των τροφίμων και ποτών, της οποίας πρόεδρος είναι ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης.

Πλέον, το brand Nammos World, με έδρα το Μονακό, διαθέτει, εκτός από τη Μύκονο, παρουσία σε Ντουμπάι και Λεμεσό, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν οι Κάννες, το Λονδίνο, το Άμπου Ντάμπι και οι Μαλδίβες.

Το 2023, στην ελληνική εταιρεία Nammos World ΙΚΕ (την οποία σύστησαν το 2022 οι Φραντζέσκος και Ιμπραήμ) εισήλθε ως νέος εταίρος η εταιρεία με την επωνυμία “ADMO One Holding Limited” που εδρεύει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και είναι 100% θυγατρική της ADMO Lifestyle Holding Limited -ήτοι της κοινοπραξίας που ίδρυσαν η Alpha Dhabi Holding κα η Monterock. Τον Μάιο του 2023, η ADMO κατείχε το 44,42% της ελληνικής Nammos World ΙΚΕ, ενώ από 27,79% ήλεγχαν η Sami Investment του Σάμι Ιμπραήμ και η Zannis Frantzeskos Investment του Ζαννή Φραντζέσκου. Ωστόσο, τον Ιούνιο ανακοινώθηκε η είσοδος στην εταιρεία ως νέας μοναδικής εταίρου, της εταιρείας με την επωνυμία “Wisy Holding Cyprus LTD”, που εδρεύει στην Κύπρο, κατόπιν της μεταβίβασης λόγω εισφοράς προς την τελευταία εταιρικών μεριδίων από τη Sami Investment, τη Zannis Frantzeskos και την ADMO One Holding Limited. Έπειτα, τον Ιούλιο, ανακοινώθηκε νέα μεταβίβαση, με την κυπριακή “Nammos Holding LTD” να αποκτά τις μετοχές της Wisy και να γίνεται η νέα μοναδική εταίρος της Nammos World ΙΚΕ, ενώ διαχειριστής παραμένει ο κ. Φραντζέσκος. Η κυπριακή Nammos Holding εμφανίζεται ως θυγατρική της ADMO Lifestyle Holding Limited.

Πηγή: Capital.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.