ΤΟΠΙΚΑ

«Ο Δήμος Μυκόνου θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό»

«Ο Δήμος Μυκόνου θα είναι πάντα αρωγός σε δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό»
Στην ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Νεολαία» ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε για ακόμη μια φορά την στήριξη του στον αθλητισμό

Με τον χαιρετισμό του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά άνοιξε τις εργασίες της η ημερίδα «Αθλητισμός και Νεολαία» στις εγκαταστάσεις του ΓΕΛ ΜΥΚΟΝΟΥ.

 

Ο Δήμαρχος τόνισε την ιδιαίτερη έμφαση που δίνει η δημοτική αρχή στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και στην ενίσχυση των αθλητικών σωματείων.

«Η Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Νεολαία» την οποία διοργανώνει ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με την ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων επιβεβαιώνει  την πολιτική που έχει χαράξει η παρούσα Δημοτική Αρχή στον τομέα του αθλητισμού από το 2014 έως και σήμερα, επιδεικνύοντας με κάθε δυνατό τρόπο το ενδιαφέρον μας και πάντα σε ουσιαστική και διαχρονική συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του αθλητισμού.

Αυτά τα πέντε χρόνια δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και στην ενίσχυση των τοπικών αθλητικών συλλόγων, διαθέτοντας αποκλειστικά από δημοτικούς πόρους ποσό ύψους άνω του ενός (1) εκατομμυρίου ευρώ.

Ένα πολύ σημαντικό έργο όπως το Κλειστό Γυμναστήριο στην Άνω Μερά, που έμενε στάσιμο επί χρόνια, ξεκίνησε και επιτέλους ολοκληρώνεται αξιοποιώντας τη δωρεά που πραγματοποιήθηκε από την κα. Παναγιώτα Χανιώτη & την Ιερά Μητρόπολη Σύρου καθώς και με δημοτικούς πόρους.

Η αναβάθμιση του Γηπέδου στο Δημοτικό Γήπεδο της Άνω Μεράςυλοποιήθηκε με τη βελτίωση τηςυλικοτεχνικής υποδομής ενώ παράλληλα εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα εντός του 2019.

Στο γήπεδο του Κόρφου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ηκατασκευή ταρτάν στον αγωνιστικό χώρο και η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα.

Τα επόμενα χρόνια φιλοδοξούμε να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές του αθλητισμού, με την κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και να πολλαπλασιάσουμε τις εκπαιδευτικέςκαι ενημερωτικές δράσεις σχετικά με τα θέματα του αθλητισμού.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι νέοι που αθλούνται από μικρή ηλικία, απολαμβάνουν καλύτερης υγείας και η προσωπικότητα τους διαμορφώνεταικατανοώντας ότι οι επιτυχίες απαιτούν σωστή και κοπιαστική προετοιμασία, αποκτώντας μεγαλύτερη πειθαρχία και υπομονή και μαθαίνοντας να λειτουργούν ως μέλη μιας ομάδας.

Στο πλαίσιο αυτό η βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και η  εμπέδωση αρχών και αξιών στους νέους  περνάει μέσα και από την άθληση και τα αθλητικά ιδεώδη.

Ο Δήμος Μυκόνου με συνέπεια και σοβαρότητα, δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να είναι αρωγός πρωτοβουλιών και δράσεων που προάγουν τον αθλητισμό έχοντας επίκεντρο τους νέους του νησιού μας

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.