ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Μυκόνου εξασφάλισε χρήματα για τους παιδικούς σταθμούς

Ο Δήμος Μυκόνου εξασφάλισε χρήματα για τους παιδικούς σταθμούς
Πενήντα χιλιάδες ευρώ επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 50.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.

Ο Δήμος Μυκόνου διεκδίκησε και εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών ύψους 50.000 ευρώ με δικαιούχο φορέα τον Πολιτιστικό Αθλητικό Κοινωνικό Οργανισμό «Γεώργιος Αξιώτης» για την αναβάθμιση του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου.

Μετά από τη συντονισμένη συνεργασία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Μυκόνου «Γεώργιος Αξιώτης» με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», το έργο που κατατέθηκε το Δεκέμβριο και είχε τίτλο Επισκευές και προμήθεια υλικών στα κτίρια του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Μυκόνου εγκρίθηκε επιτυχώς.

Συγκεκριμένα, το Φεβρουάριο με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώθηκε η επιτυχής ένταξη του Δήμου Μυκόνου με δικαιούχο φορέα τον Πολιτιστικό Αθλητικό Κοινωνικό Οργανισμό «Γεώργιος Αξιώτης» με επιχορήγηση 50.000 .

Σκοπός του έργου είναι η βέλτιστη λειτουργικότητα του χώρου βάσει των τεχνικών προδιαγραφών καθώς παρέχει ημερήσια διατροφή στα παιδιά που φιλοξενεί τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και η αναβάθμιση των προαύλιων χώρων των παιδικών σταθμών.  

Ειδικότερα, στις επιχορηγούμενες επισκευές και προμήθεια υλικών περιλαμβάνονται:

Η πλήρης ανακαίνιση της κουζίνας στο κτίριο του παιδικού σταθμού στην Άνω Μερά για την ασφαλή παρασκευή φαγητού προσαρμοσμένη στους κανόνες υγιεινής και τη νομοθεσία.
Η τοποθέτηση παιδικών οργάνων / παιχνιδιών στον προαύλιο χώρο των δυο παραρτημάτων του παιδικού σταθμού στο Αεροδρόμιο και την Άνω Μερά.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά:

«Με επιτυχία και συνεργασία αιρετών και υπαλλήλων εξασφαλίσαμε ακόμη μια επιχορήγηση για τα παιδιά του νησιού μας!

Η αναβάθμιση του 1ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Μυκόνου που εξασφαλίσαμε με πλήρη χρηματοδότηση της τάξεως των 50.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών θα παρέχει στα παιδιά των δυο παραρτημάτων του Σταθμούκαλύτερη προσφερόμενη σίτιση αλλά και καλύτερη ποιότητα ψυχαγωγίας στους προαύλιους χώρους.

Διεκδικούμε κάθε πρόγραμμα επιχορήγησης του κράτους και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες για την Παιδεία της Μυκόνου.»


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.