ΤΟΠΙΚΑ

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς για τις Ανωμερίτισσες

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς για τις Ανωμερίτισσες
Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, οι Ανωμερίτισσες έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου, στο εστιατόριο Βαρδάρης στην Άνω Μερά, μέσα σε μια φιλική και ευχάριστη ατμόσφαιρα, μεταξύ φίλων, μελών και εκπροσώπων συλλόγων, φορέων και αρχών του τόπου.
Την πίτα  ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Πατήρ Βασίλειος Τζανιδάκης μαζί με τον Διάκονο π. Γεώργιο. Η τυχερή της χρονιάς ήταν η κ. Ρούλα Τσάμπουρα που κέρδισε το φλουρί.
Το 2023 οι Ανωμερίτισσες κλείνουν 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς σαν σύλλογος και με την ευκαιρία αυτή κληρώθηκαν 4 επιπλέον δώρα, που έγιναν αποδεκτά με ενθουσιασμό από τους παρευρισκόμενους.
Με έναν ιδιαίτερο χαιρετισμό που διάβασε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ρουσουνέλος ( ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς βρισκόταν στην Αττική  γιατί την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη η πίτα του συλλόγου των Ανωμεριτών της Αθήνας), ανέφερε την συμβολή του συλλόγου στον πολιτισμό του νησιού και όχι μόνο.

«Χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση της κοπής της Αγιοβασιλειόπιτας του Συλλόγου Γυναικών «Οι Ανωμερίτισσες», ζητώντας την κατανόηση των μελών και των φίλων του συλλόγου σας, μιας και η αποδοχή της πρόσκλησης για την αντίστοιχη εκδήλωση της Αδελφότητας  Ανωμεριτών Μυκόνου δεν μου επέτρεψε να είμαι παρών.

Ο σύλλογός σας είναι ταγός της πολιτισμικής μας ταυτότητας, και πραγματικά αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο σας, έργο που προβάλλει όχι μόνο στοιχεία της τοπικής μας ιστορίας και πολιτισμού αλλά και που κατορθώνει παράλληλα να κινεί το ενδιαφέρον των νεότερων γενεών για την παράδοσή μας. Αυτό σημαίνει πως το έργο του συλλόγου σας ειναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Ο Δήμος Μυκόνου στέκεται δίπλα σας αρωγός με κάθε τρόπο, σας επιχορηγεί ετησίως με ευχαρίστηση και τιμή, και εγώ προσωπικά σας προσκαλώ να μη διστάζετε να με ενημερώνετε για τις επιδιώξεις σας, ώστε να επιτυγχάνουμε πάντοτε τις βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας.

Χρόνια πολλά σε όλες σας, υγεία και δύναμη σε κάθε προσπάθειά σας που τιμά τη Μύκονο. Η Άνω Μερά γίνεται ακόμη πλουσιότερη με την παρουσία και τη δράση σας. Όλοι μαζί μπορούμε να δυναμώσουμε σταθερά και ουσιαστικά, την αγάπη και τον σεβασμό για τον τόπο μας.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου

Κωνσταντίνος Κουκάς

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.