ΤΟΠΙΚΑ

Ο Χρήστος Βερώνης δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τον Χρήστο Βερώνη

Ο Χρήστος Βερώνης δεν θυμίζει σε τίποτα πλέον τον Χρήστο Βερώνη
Παρέμβαση Βερώνη, ουρά σε όλες τις κινήσεις Κουκά τις τελευταίες μέρες που προκαλεί απορίες στην κοινωνία της Μυκόνου

Ο Χρήστος Βερώνης δείχνει να έχει χάσει τα αντανακλαστικά του τον τελευταίο καιρό και δεν θυμίζει σε τίποτα τον στιβαρό πολιτικό με τις έξυπνες και στοχευμένες τοποθετήσεις του προεκλογικά που λίγο έλειψε να τον επαναφέρουν ξανά στον δημαρχιακό θώκο.

Ανούσιες ανακοινώσεις, ισχνός αντιπολιτευτικός λόγος, άκαιρες παρεμβάσεις σε λάθος τάιμινγκ και μια εικόνα κουρασμένου και απογοητευμένου πολιτικού που δεν θυμίζουν σε τίποτα τον παλιό Βερώνη.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο το είδος της αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει να εφαρμόσει εδώ και λίγους μήνες και είναι εντυπωσιακό ότι μετά την  «αγρανάπαυση» αρκετών μηνών, όποτε κάνει την εμφάνιση του με ανακοινώσεις και κυρίως για το θέμα της πανδημίας , ακολουθεί πάντα τις εξελίξεις και κυρίως τις κινήσεις του δημάρχου Κουκά.
Για ακόμη μια φορά σήμερα επέλεξε με μια ανακοίνωση, ουσιαστικά να επιβεβαιώσει όλες τις πρωτοβουλίες που έκανε ο δήμαρχος Κουκάς τις τελευταίες μέρες σε όλα τα ταμπλό σε Μύκονο και Αθήνα.

Η ΜΥΚΟΝΟΣ  για να αντιμετωπίσει τα θέματα της πρέπει να βγει ενωμένη από την πανδημία και χρειάζεται έναν δυνατό και με ιδέες Βερώνη όπως τον είχε γνωρίσει στο παρελθόν και όχι παρατηρητή των εξελίξεων .Διαφορετικά εύλογα αναρωτιούνται πολλοί στο νησί πλέον μήπως έφτασε η ώρα να ψάξει για τον αντικαταστάτη  του.

Διαβάστε ανακοίνωση μέσα στην δίνη της πανδημίας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

<ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΟΡΘΙΑ>
Ο χαρακτηρισμός του νησιού μας ως ¨κόκκινης¨ επιδημιολογικά περιοχής και η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων, συνιστά αρνητική εξέλιξη.
Για έναν κορυφαίο τουριστικό προορισμό όπως η Μύκονος αυτή η εξέλιξη πλήττει την εικόνα της, την στιγμή μάλιστα που σχεδιάζεται σε όλα τα επίπεδα το άνοιγμα της ευρωπαϊκής αλλά και της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς για τη νέα περίοδο.
Ως Παράταξη είχαμε επισημάνει εγκαίρως την ανάγκη μεγαλύτερης επαγρύπνησης και σχολαστικότητας στην εφαρμογή προληπτικών μέτρων, προκειμένου ν’ ανακοπεί η διάδοση του covid-19 στην κοινωνία του νησιού μας .
Δυστυχώς οι αρμόδιες τοπικές αρχές περιορίστηκαν σε ευχολόγια, αντιδρώντας καθυστερημένα και αναποτελεσματικά.
Πάρα ταύτα στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα , οφείλουμε να προτάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τον κοινό μας εχθρό που δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορωνοϊού.
Είναι απαραίτητο να επιδείξουμε όλοι μας υπευθυνότητα, αυτοπειθαρχία, καρτερικότητα και αλληλεγγύη.
Κατανοούμε ότι τα μέτρα είναι καταπιεστικά και επώδυνα, όμως προέχει η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας.
Πρέπει το νησί μας το ταχύτερο δυνατόν, να βγει από την ¨κόκκινη¨ λίστα της πανδημίας και να παραμείνει επιδημιολογικά καθαρό.
Είναι επιβεβλημένο ν’ αποκατασταθούν σταδιακά όλες οι οικονομικές δραστηριότητες και να ξεκινήσει μεθοδικά και με σχέδιο η προετοιμασία για την επερχόμενη τουριστική περίοδο. Μέτρα όπως μαζικά διαγνωστικά τεστ και επίσπευση του εμβολιασμού των εργαζομένων στον τουρισμό, πρέπει να προωθηθούν άμεσα.
Η τοπική οικονομία, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της Μυκόνου δεν θ’ αντέξουν μια δεύτερη χαμένη τουριστική σαιζόν.
Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε η Μύκονος να σταθεί όρθια και να ξαναβρεί τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο τουριστικό στερέωμα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.