ΤΟΠΙΚΑ

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του δημάρχου, ζητάει με επιστολή του επίδομα για τους οικοδόμους του νησιού

Αξιέπαινη πρωτοβουλία του δημάρχου, ζητάει με επιστολή του επίδομα για τους οικοδόμους του νησιού
Μια πράξη με μεγάλη σημασία από τον Κωνσταντίνο Κουκά που ζητά από τον υπουργό Σταϊκούρα να δοθεί επίδομα στους οικοδόμους

Επιστολή με την οποία ζητά την άμεση καταβολή επιδόματος στους εργαζόμενους στις οικοδομικές εργασίες έστειλε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Κατόπιν της ως άνω ισχύουσας σχετικής υπουργικής απόφασης αναφορικά με την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που θα χορηγηθεί στους δικαιούχους που υπάγονται σε αυτήν και την οποία επικροτούμε, επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε πως γεννάται σοβαρό βιοποριστικό ζήτημα για τους εργαζόμενους του κλάδου των οικοδομών, στο νησί της Μυκόνου.
Οι απασχολούμενοι του οικοδομικού κλάδου, κατόπιν της εφαρμογής των νέων έκτακτων μέτρων περί αναστολής άσκησης των οικοδομικών δραστηριοτήτων στους Δήμους (Δ. Πατρέων, Δ. Χαλκιδέων, Δ. Αγίου Νικολάου Κρήτης, Δ. Μυκόνου και Δ. Θήρας) που εντάσσονται στην κατηγορία «πολύ αυξημένου κινδύνου» λόγω των υψηλών επιδημιολογικών τους επιπέδων, σύμφωνα με την ως άνω σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (σχετ.2), είναι εκ του νόμου, μη δυνάμενοι να ασκήσουν το επάγγελμά τους για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή και συνεπώς έρχονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα και αδυναμία κάλυψης των οικογενειακών και επαγγελματικών τους αναγκών.

Ως γνωστόν, ο μήνας που διανύουμε είθισται να σηματοδοτεί, κυρίως για τις νησιωτικές περιοχές, όπως της Μυκόνου και της Σαντορίνης, την άνθηση του κλάδου των οικοδομικών δραστηριοτήτων και προφανώς μεγάλο μέρος του εισοδήματος των απασχολούμενων σε αυτές, το έτος αυτό θα εκλείψει.
Δεδομένων των συνθηκών και προς ένδειξη κατανόησης και συμπαράστασης στις ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις που θα επιφέρουν τα έκτακτα μέτρα στην οικονομική κατάσταση των άρρηκτα συνδεδεμένων επαγγελμάτων με τις οικοδομικές δραστηριότητες, παρακαλώ όπως προβλεφθεί και ενταχθεί και ο εν λόγω κλάδος στους δικαιούχους της οικονομικής ενίσχυσης ή προβλεφθεί ειδικό επίδομα.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.