ΤΟΠΙΚΑ

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα βράχο στη Μύκονο στο μεγαλύτερο κλαμπ του πλανήτη

Ο άνθρωπος που μετέτρεψε ένα βράχο στη Μύκονο στο μεγαλύτερο κλαμπ του πλανήτη
Ένας ύμνος και η ιστορία για την διορατικότητα, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του Νίκου Δακτυλίδη ενός πραγματικά σπουδαίου Μυκονιάτη

Πώς ο  Νίκος Δακτυλίδης ανέδειξε το «Cavo Paradiso» σε έναν από τους κορυφαίους χώρους διασκέδασης στον κόσμο – Το ξεκίνημα με την ευχή του πατέρα του για να δημιουργήσει ένα απλό all day bar – Μετά από 29 χρόνια αποτελεί κορυφαίο προορισμό, με χιλιάδες διάσημους να το έχουν επισκεφτεί – Το ρεκόρ του φημισμένου dj John Digweed, που έπαιξε επί 11 συνεχόμενες ώρες προκαλώντας φρενίτιδα

Είναι ένα χειμωνιάτικο βράδυ του 1992 με τον αέρα να λυσσομανά, όταν ο νεαρός τότε Νίκος Δακτυλίδης συζητά μαζί με τον πατέρα του Τάσο για ένα κομμάτι γης. Ο λόγος για ένα οικόπεδο στην κορυφή ενός βράχου πάνω από το Paradise που θα καταλήξει στον νεαρό Μυκονιάτη, ένα παιδί χαμηλών τόνων που μέχρι τότε δούλευε στην οικογενειακή ταβέρνα «Τάσος» μαζί με τον αδελφό του Κώστα. Εκείνο το βράδυ δεν γνωρίζει τι να κάνει με το συγκεκριμένο κομμάτι γης, έναν χρόνο μετά, όμως, αποφασίζει να ανοίξει ένα all day bar, χωρίς να φαντάζεται τον μύθο που επρόκειτο να γεννηθεί.
Οταν του το είπα, με κοίταξε και μου έδωσε την ευχή του», λέει ο βέρος Μυκονιάτης που ξεκινάει να στήσει το μαγαζί που είχε στο μυαλό του, δουλεύοντας πολλές ώρες καθημερινά. Είκοσι εννιά χρόνια μετά, το «Cavo Paradiso» στέκεται αγέρωχο πάνω στον ίδιο βράχο, εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα καλύτερα κλαμπ στον κόσμο και έχει φιλοξενήσει τους πιο διάσημους djs της ηλεκτρονικής σκηνής. Εκατοντάδες επώνυμοι, εστεμμένοι, ισχυροί του χρήματος και διάσημοι σταρ πέρασαν την είσοδό του για να ζήσουν αυτές τις εκρηκτικές βραδιές που τελείωναν πολλές φορές μετά την ανατολή του ηλίου. Το βράδυ που πήγαν ο Ζεράρ Πικέ με τη Σακίρα, όταν ήταν ακόμη ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι, διασκέδασαν με την ψυχή τους, ίσως επειδή κανείς δεν ασχολήθηκε με δύο celebrities που ήθελαν να χορέψουν χωρίς να τους τραβάνε συνέχεια φωτογραφίες και βίντεο.

f1_69282091_10157217987435638_906489681460330496_n

Ο Δακτυλίδης δεν είναι ο χαρακτήρας που θα πάει για να φωτογραφηθεί με τον όποιο διάσημο πελάτη του κλαμπ, εν αντιθέσει με τους djs-σταρ που επιλέγει σε ένα μυθικό -για χιλιάδες κόσμο- μαγαζί, που χάρισε στους θαμώνες του αμέτρητες ιδρωμένες νύχτες.. «Εγώ το είχα πάντα στο μυαλό μου σαν εστιατόριο-club», επισημαίνει ο ίδιος, που έριξε πολλή προσωπική δουλειά για να στηθεί το μαγαζί όπως είναι σήμερα. Και ήταν αυτή η δουλειά που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή πριν από 29 χρόνια, όταν ήταν σκαρφαλωμένος στην οροφή και δούλευε για να πάρει σάρκα και οστά το όνειρό του. Το μόνο που ίσως δεν περίμενε να ζήσει πάνω σε αυτό τον βράχο ήταν ένα βράδυ που ο guest dj ξεκίνησε να παίζει στις 5 το πρωί και τελείωσε στις 4 το μεσημέρι!

Η νύχτα που έγινε μεσημέρι

Ακόμη και μετά από 21 χρόνια ο Νικολάρας, όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, δεν έχει ξεχάσει το απίστευτο σετ του John Digweed στο «Cavo», που τελείωσε μετά από μισή μέρα. Είναι καλοκαίρι του 2001 και οι djs της ηλεκτρονικής μουσικής είναι οι νέοι σταρ παίζοντας progressive ή acid house, ενώ είναι περιζήτητοι για να κάνουν remix σε pop ή rock επιτυχίες. Paul Oakenfold, Satoshi Tomiie, Nick Warren, για να αναφέρουμε μερικούς, καθώς και ο πολύς John Digweed είναι περιζήτητοι ανά την υφήλιο, γι’ αυτό όταν ο Δακτυλίδης κλείνει και ανακοινώνει τον τελευταίο, αρχίζει ο χαμός. Φανατικοί της electronica απ’ όλη την Ελλάδα κλείνουν εισιτήρια για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο στο Νησί των Ανέμων, έχοντας στο μυαλό τους το εν λόγω live. Στον βράχο όπου στέκεται το κλαμπ, με θέα στην παραλία Paradise και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ο κόσμος αρχίζει να συρρέει μετά τις 03.30. Oταν ανεβαίνει ο Digweed γύρω στις 4 το πρωί, μέσα βρίσκονται γύρω στις 4.000 άτομα, ενώ η ουρά αναμονής στην είσοδο όλο και μεγαλώνει. 

f2_CX7I6892
Ο Νίκος ∆ακτυλίδης (δεξιά) δηµιούργησε στη Μύκονο ένα από τα πιο φηµισµένα κλαµπ στον πλανήτη
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.