LIFESTYLE

O άνθρωπος που έχτισε δύο σούπερ σπίτια των 2.700 τμ και τα έχασε και τα δύο

O άνθρωπος που έχτισε δύο σούπερ σπίτια των 2.700 τμ και τα έχασε και τα δύο
Ο λόγος για τα ακίνητα του κατά τα άλλα δαιμόνιου επιχειρηματία Πέτρου Κωστόπουλου.

Μπορεί κάποτε να είχε στην κατοχή του 2.700 τετραγωνικά, σε περιοχές πανάκριβες όπως η Φιλοθέη και η Μύκονος, αλλά η ζωή έχει τους δικούς της κανόνες και το πλήρωμα του χρόνου είδε τις εντυπωσιακές κατοικίες να περνούν σε άλλα χέρια. Ο λόγος για τα ακίνητα του κατά τα άλλα δαιμόνιου επιχειρηματία Πέτρου Κωστόπουλου που,μετά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, είδε τη βίλα της Φιλοθέης να περνά στα χέρια του επιχειρηματία Ευάγγελου Παπαευαγγέλου (μέτοχος και κορυφαίο στέλεχος της Jumbo του Απόστολου Βακάκη) έναντι του ποσού των 4,7 εκατομμυρίων ευρώ. Ενός ποσού πολύ χαμηλότερου από την αρχική τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στα 8 εκατομμύρια ευρώ για τη βίλα που βρίσκεται μέσα σε ένα οικόπεδο 1,2 στρεμμάτων και έχει συνολική επιφάνεια 1.242,23 τμ. Το θέμα της πώλησης της βίλας αποκάλυψε από νωρίς το πρωί της Τρίτης το mononews.gr

Η υπερπολυτελής βίλα του επιχειρηματία, επί της πλατείας Δροσοπούλου, χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα και διαθέτει όλα τα κομφόρ. Συγκεκριμένα, στο υπόγειο, έκτασης 528 τ.μ., υπήρχαν γυμναστήριο, play room, ξενώνες – δωμάτια προσωπικού, χώροι οι οποίοι δεν συνηθίζονται σε σπίτια «κοινών θνητών».

Στο ισόγειο, έκτασης 280 τ.μ., υπήρχε ένα μεγάλο και ευρύχωρο καθιστικό όπου κυριαρχούσε το ξύλο. Τα έπιπλα ήταν σε γήινες αποχρώσεις, ενώ ιδιαίτεροι ήταν οι μεγάλοι καναπέδες που βρίσκονταν στο κέντρο του δωματίου. Επίσης, υπήρχε μια επιβλητική βιβλιοθήκη, αλλά και υπερυψωμένο ταβάνι που ενωνόταν με τον πρώτο όροφο. Στο ίδιο επίπεδο υπήρχε μια σκουρόχρωμη ξύλινη τραπεζαρία, ενώ δεν μπορούμε να μην παραλείψουμε το πανέμορφο καθιστικό με τις μεγάλες τζαμαρίες, που οδηγούσαν στην εντυπωσιακή πισίνα στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού. Τέλος, το ισόγειο περιελάμβανε μια σύγχρονη κουζίνα με όλο τον απαραίτητο και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, καθώς είναι γνωστό πως ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στη μαγειρική.

Περνώντας στον πρώτο όροφο της κατοικίας, εμβαδού 252,63 τ.μ, συναντά κανείς τις ευρύχωρες κρεβατοκάμαρες που επί Κωστόπουλου-Μπαλατσινού τουλάχιστον ακολουθούσαν τις επιταγές του μινιμαλισμού και της μοντέρνας αισθητικής.

Φυσικά, από το σπίτι του πρώην εκδότη δεν θα μπορούσε να λείπει ένα δωμάτιο που λειτουργούσε ως χώρος εργασίας του, όπως είναι το γραφείο, έκτασης 182 τ.μ. στον δεύτερο όροφο.

Μόλις πριν πέντε χρόνια ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα. Η υπερπολυτελής του κατοικία στην περιοχή Χουλάκια της Μυκόνου είχε βγει στο σφυρί, καθώς ήταν υποθηκευμένη στη Eurobank, λόγω των υπέρογκων δανείων του πρώην εκδότη. Τελικά, η βίλα που ξεπερνά τα 1.500 τ.μ., πωλήθηκε σε ένα ζευγάρι Άγγλων κομμωτών.

Το θηριώδες αυτό σπίτι χτίστηκε το 1995 από τον αρχιτέκτονα Θανάση Χατζηλάκο, με τον Πέτρο Κωστόπουλο όμως να έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Έναν χρόνο αργότερα, το 1996, εκεί πραγματοποιήθηκε η γαμήλια δεξίωση της Τζένης και του Πέτρου. Στη χλιδάτη κατοικία του επιχειρηματία κυριαρχούσαν οι λευκοί τόνοι, τα ξύλινα έπιπλα και η μίνιμαλ αισθητική. Στον εξωτερικό χώρο, υπήρχε πισίνα με το θαλασσινό νερό, αλλά και μία στεγασμένη αυλή χτισμένη σχεδόν πάνω στον γκρεμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πέτρος Κωστόπουλος είχε αγοράσει το οικόπεδο με τη μαγευτική θέα με το γενναιόδωρο μπόνους που του είχε δώσει ο εκδότης του, Άρης Τερζόπουλος, εν είδει επιβράβευσης καθώς τα περιοδικά ΚΛΙΚ, DIVA και ΜΕΝ και ο Κλικ Fm ήταν δημιουργήματα του Πέτρου.

Ο Πέτρος Κωστόπουλος έφυγε από τον Τερζόπουλο το 1996, για να ιδρύσει τη δική του εκδοτική εταιρεία, την ΙΜΑΚΟ. Τότε είναι που αγόρασε τα δύο διπλανά οικόπεδα στη Μύκονο και έχτισε και τους τρεις ξενώνες κάτω από το κεντρικό σπίτι στην πλαγιά του βουνού.
πήγη mononews.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.