ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Συρμαλένιος: Σοβαρά προβλήματα στα νησιά από το κλείσιμο των καταστημάτων Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς

Ν. Συρμαλένιος: Σοβαρά προβλήματα στα νησιά από το κλείσιμο των καταστημάτων Εθνικής και Τράπεζας Πειραιώς

O βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα  επικείμενα προβλήματα που θα προκύψουν σχετικά με την εξυπηρέτηση των κατοίκων νησιών των Κυκλάδων, από το κλείσιμο υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας

Όπως αναφέρει η ερώτηση, λίγες μόνο μέρες μετά την Ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με θέμα «Άμεσο κλείσιμο 41 υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας σε όλη την Ελλάδα , παράλληλα με την προώθηση του προγράμματος εθελούσιας εξόδου του προσωπικού» https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/11434363.pdf, επανερχόμαστε στο θέμα καθώς σε αυτά προστίθενται και 53 υποκαταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς. Παράλληλα έχει τεθεί σε ισχύ το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους υπαλλήλους των δύο τραπεζών, δείχνοντάς τους εμμέσως πλην σαφώς την πόρτα της εξόδου.

Συγκεκριμένα στο νομό Κυκλάδων τερματίζουν συνολικά τη λειτουργία τους:

  • τρία υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, στα Φηρά Σαντορίνης, στη Νάουσα Πάρου και στη Σύρο (κατάστημα “Νεώριου”) και
  • πέντε της Τράπεζας Πειραιώς, στην Κέα, στη Χώρα της Άνδρου, στη Νάουσα Πάρου, καθώς και τα κινητά συνεργεία Αγίας Κυριακής Μυκόνου και Φιλωτίου Νάξου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ένα μεγάλο πλήγμα τόσο στους έμπορους και τους επαγγελματίες σε κατεξοχήν τουριστικές περιοχές όπως στη Νάουσα Πάρου με το ταυτόχρονο λουκέτο Εθνικής και Πειραιώς ή στη Μύκονο με το κλείσιμο του κινητού συνεργείου της Εθνικής, αλλά και στους αγρότες και κτηνοτρόφους του Φιλωτίου Νάξου, που είναι το μεγαλύτερο σε κτηνοτροφία χωριό των Κυκλάδων με το κλείσιμο του κινητού συνεργείου της Πειραιώς. Και τέλος στη Σύρο, που είναι η έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το νησί με το μεγαλύτερο πληθυσμό, έχοντας αναμενόμενο υψηλό κύκλο συναλλαγών, παραμένει το παλαιότερο κατάστημα της Εθνικής στο κέντρο της πόλης, του οποίου η θέση μέσα στο ιστορικό κέντρο με σκαλιά, το καθιστά πολύ δύσκολα προσβάσιμο.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.