ΤΟΠΙΚΑ

Μυρίζουν εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα

Μυρίζουν εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καλλιθέα ότι «το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές» αλλά και η στοχευμένη επικοινωνιακή στρατηγική του, πυροδοτούν ξανά σενάρια ετοιμότητας της κυβέρνησης για εκλογές ανά πάσα στιγμή.

Τη χρονική στιγμή δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρίνει το έδαφος «γόνιμο» για τη ΝΔ για εκλογές και όχι απαραίτητα στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023, που θα φέρουν και πάλι τη Ν.Δ. πρώτη και αυτοδύναμη» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ξανά το δίλημμα της κάλπης:

“θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;”.

Πυκνώνουν οι περιοδείες

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πυκνώνει τις περιοδείες του ανά τη χώρα, στην επαφή του με τους πολίτες, εστιάζει στα πεπραγμένα της κυβέρνησης σε σχέση με τις μεγάλες κρίσεις που βιώνει η χώρα (πανδημία, ενεργειακή κρίση) αλλά και στους χειρισμούς στα εθνικά θέματα, με την ενδυνάμωση των συμμαχιών με ισχυρούς «παίχτες» και στην περιοχή και διεθνώς, τις αμυντικές συμφωνίες αλλά και τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στη χώρα μας.

Στην πρώτη γραμμή η μεσαία τάξη

Στην πρώτη γραμμή της επικοινωνιακής στρατηγικής του Μαξίμου, το θέμα της ακρίβειας και τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη όχι μόνο των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης, μια κρίσιμης κατηγορίας πολιτών για κάθε εκλογική αναμέτρηση.

«Θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα ή θα πάμε σε μια ισοπεδωτική λογική αύξησης των φόρων για να τσακίσουμε και πάλι τη μεσαία τάξη; Είμαι σίγουρος, φίλες και φίλοι, ότι ο ελληνικός λαός θα μας εμπιστευτεί και πάλι, διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και διότι κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε πολύ ταραγμένα νερά» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από την Καλλιθέα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στοχευμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις

Δεν πέρασε δε απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός το Σάββατο επέλεξε να εμφανιστεί στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, στην τηλεόραση του Alpha. Μια εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση, και με κοινό στο οποίο στοχεύει κάθε πολιτικό κόμμα… Νέους ανθρώπους και γυναίκες.

Ακραία πόλωση

Το πολιτικό σκηνικό μυρίζει όμως και… «μπαρούτι».

Η τοξικότητα και η πόλωση “χτυπάει κόκκινο”, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εστιάζει κυρίως στο θέμα των υποκλοπών.

Το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας “Documento”, η οποία παρουσίασε μία ακόμη λίστα προσώπων υπό παρακολούθηση με το predator, όπως υποστηρίζει, προκάλεσε νέα σφοδρή αντιπαράθεση του Μαξίμου με την Κουμουνδούρου. Μια αντιπαράθεση, που όπως όλα δείχνουν, θα συντηρηθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βάζει το θέμα των υποκλοπών ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα.

«Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη Δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα που δημοσίευσε το “Documento”.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η εκτίμηση ότι η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκει ευήκοα ώτα. Κι αυτό το βασίζουν στα ευρήματα των δημοσκοπήσεσων που δείχνουν ότι οι επιπτώσεις στην κοινή γνώμη από την υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι σημαντικές, και ότι η νούμερο ένα ανησυχία των πολιτών παραμένει σταθερά η ακρίβεια.

Τα επιχειρήματα για κάλπες στην «αυγή» του 2023

Οι εισηγήσεις στον Πρωθυπουργό για εκλογές στην αρχή του 2023, είναι πυκνές.

Ποιο είναι το σκεπτικό όσων προτείνουν αν στηθούν κάλπες ακόμη και στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου;

– Ως τότε, θα έχει δοθεί το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ στους οικονομικά ευάλωτους, θα έχουν δρομολογηθεί οι αυξήσεις στις συντάξεις, θα έχει τεθεί σε εφαρμογή η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ θα έχει εκκινήσει και η διαδικασία για τον προσδιορισμό της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού.

– Δεδομένου ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν, εκτιμούν ότι η άνοιξη θα βρει τους πολίτες “ταλαιπωρημένους” από τις οικονομικές πιέσεις του χειμώνα.

– Παράλληλα πιστεύουν ότι πρέπει να ανακοπεί άμεσα το κλιμακούμενο κλίμα τοξικότητας που καλλιεργεί η αντιπολίτευση, με σημείο αιχμής τις παρακολουθήσεις.

newsit.gr

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.