ΤΟΠΙΚΑ

ΜΥΚΟΝΟΣ:Τοπία που χάνονται

ΜΥΚΟΝΟΣ:Τοπία που χάνονται
Η έκθεση του Μπιόρν Ρόε μας καλεί να αναστοχαστούμε αυτήν την αλλαγή και να νοσταλγήσουμε τα χαμένα Μυκονιάτικα τοπία
Μέχρι και το Σάββατο 20/07 η Δημοτική πινακοθήκη της ΚΔΕΠΠΑΜ θα φιλοξενήσει τα έργα του αρχιτέκτονα Μπιόρν Ροε.
 Με Μυκονιάτισα γυναίκα την  Αννουσώ Κουσαθανά Ρόε ο Μπιόρν επισκέφτηκε τη Μύκονο για πρώτη φορά το 1960 σαν φοιτητής στη διάρκεια ενός ταξίδιού μελέτης της παραδοσιακής Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και ερωτεύτηκε” το νησι και τη μετέπειτα γυναίκα του, Αννουσώ Κουσαθανά, κόρη της Βιενούλας.
Από τότε επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο και από το 1979 μαζί με όλη του την οικογένεια που κάνει διακοπές στον Πλατύ Γιαλό.
Πάντα του άρεσε να σχεδιάζει και να μελετά τα τοπία μέσα από διάφορες τεχνικές σχεδίου και ζωγραφικής προσπαθώντας να αποτυπώσει την ψυχή του μυκονιάτικου τοπίου και του γρανίτη, μέσα από τη μελέτη των αλλαγών των χρωμάτων σκιών και περιγραμμάτων.
Oι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο φυσικό περιβάλλον και στο Μυκονιάτικο τοπίο είναι ανεπανόρθωτες και φαίνεται ότι η κλίμακα της σοφής παραδοσιακής αριχτεκτονικής έχει πια διαταραχτεί από τις αναπτυξιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί.
Η έκθεση του Μπιόρν Ρόε μας καλεί να αναστοχαστούμε αυτήν την αλλαγή και να νοσταλγήσουμε τα χαμένα Μυκονιάτικα τοπία, τώρα που η ανάγκη της προστασίας του ευαίσθητου οικοσυστήματος των νησιών είναι πια παραπάνω από αναγκαία και επιτακτική.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.