BUSINESS

Μύκονος, Τήλος, Κρήτη, Φάληρο: οι ελληνικοί σταθμοί του Energy Observer

Μύκονος, Τήλος, Κρήτη, Φάληρο: οι ελληνικοί σταθμοί του Energy Observer
Έχει διανύσει 7.000 ναυτικά μίλια χωρίς να παράξει εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Ξεκίνησε το ταξίδι του από τη δυτική Γαλλία πριν από ένα χρόνο και εδώ και τρεις μήνες ταξιδεύει με απόλυτη αυτονομία στη Μεσόγειο. Το Energy Observer το πρώτο πλοίο που κινείται αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και υδρογόνο κατέπλευσε στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Φάληρο. Έχει διανύσει 7.000 ναυτικά μίλια χωρίς να παράξει εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Ως πρώτος πρεσβευτής των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη Γαλλία, μεταφέρει το μήνυμα πως η οικολογική μετάβαση περνά από την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας και την προστασία των οικοσυστημάτων.

Ο Κριστόφ Σαντεπί, πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα μιλά για το Energy Observer: «Σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο, πρέπει να έχουμε ένα ενεργειακό μίγμα όπου το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας δεν θα σταματά να αυξάνεται. Βλέπουμε πως αυτό είναι εφικτό. Βλέπουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα αυτόνομο πλοίο με 100% καθαρή ενέργεια και 100% ανανεώσιμη. Εδώ έχουμε το εξαιρετικό παράδειγμα της θέλησης μιας ομάδας που είναι πεπεισμένη ότι πρέπει να καταβάλουμε συλλογικά προσπάθειες για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης, την επίτευξη της οικολογικής μετάβασης.»

ENERGY OBSERVER

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.