LIFESTYLE

Μύκονος & Δήλος: Παντοτινές αγάπες!

Μύκονος & Δήλος: Παντοτινές αγάπες!
Ένας ύμνος για την Μύκονο από την γνωστή κοσμικογράφο Χριστίνα Πολίτη

Θυμάμαι όλη μου τη ζωή τον πατέρα μου να μας στέλνει με την μητέρα μου ατελείωτες διακοπές με το που έκλειναν τα σχολεία. Τα συνηθισμένα μας μέρη ήταν το Στρατώνι στη Χαλκιδική, η Δάρδιζα στην Ερμιόνη και το Akti Myrina στη Λήμνο. Τα δύο πρώτα θρυλικοί οικισμοί που είχε φτιάξει ο Πρόδρομος Μποδοσάκης-Αθανασσιάδης για τους εργαζόμενους και το τρίτο ένα μυθικό ξενοδοχείο που δεν έχει ακόμα αντάξιό του το οποίο είχα την τύχη να διευθύνει ο θείος μου Γιώργος Παπαδάμ. Ο πατέρας μου και ο  νονός μου Αλέξανδρος Αθανασσιάδης μεγάλωσαν σαν αδέλφια, έτσι η ευρύτερη οικογένειά μας έκανε αυτές τις ξέγνοιαστες διακοπές όπου τα παιδιά βουρλίζονταν όλη μέρα στη θάλασσα και μετρούσαν ώρες βαρεμάρας μαζεύοντας τζιτζίκια και τρώγοντας κουκουνάρια. Περιμέναμε να έρθουν οι πατεράδες μας και να μας φέρουν.. καυσαέριο σε σακούλες. Θυμάμαι ο πατέρας μου εμφανιζόταν τέλη Αυγούστου με Σεπτέμβριο. Έλεγε πως αυτές ήταν και οι καλύτερες ημέρες για διακοπές. Και πόσο δίκιο είχε. Γιατί και ο Ιούνιος είναι υπέροχος που έχεις όλο το καλοκαίρι μπροστά με τις μεγάλες μέρες όμως την κάλμα και το κουλ του Σεπτεμβρίου  δεν το συναγωνίζεται τίποτα.

Το καλό θα νικήσει.

IMG_5841_Facetune_04-10-2018-11-56-42

Με τον δήμαρχο της καρδιάς μας, Κωνσταντίνο Κουκά

Ένα καλοκαίρι κυριολεκτική περιοδεία που αναμετέδιδα στο σάιτ μας, αποφάσισα να κλείσω στο πιο νοτόριους και αγαπημένο μου νησί στον κόσμο, τη Μύκονο. Φέτος μάθαμε πως βούλιαξε από κόσμο αλλά η γκρίνια των ντόπιων είναι η καθιερωμένη. Χαστούκι έφαγε λέει η χώρα φέτος αφού η καλή ζωή κρατήθηκε στις παραλίες όπου τα στέκια ξεπετάγονται το ένα καλύτερο από το άλλο. Αυτά με τους άραβες, τις καμήλες και τους Ρέμους τα ακούω βερεσέ. Η Μύκονος ακόμα περνάει μία μεταβατική περίοδο κάθαρσης. Το χλιδοχάιχούι δεν το βλέπω να κρατάει για πολύ. Τα μποφόρ που την καταδυναστεύουν στο τέλος καταφέρνουν και την ξεκαθαρίζουν. Απαίσια κλαμπ με κλαμπατζίμπανα που κλείνουν τα σοκάκια της χώρας φέτος στέναξαν. Ο Μπάμπης με τα Άστρα κέρδισε το στοίχημα μαζι με τον γιο του και το extreme Void για μεγάλα ξενύχτια. Κατά τα άλλα τίποτα. Οι καλόγουστοι και οι νοικοκύριδες θα κερδίσουν το στοίχημα. Ξενοδοχεία σαν το Bill&Coo, νέα στέκια πάνω στη θάλασσα όπως το διεθνές Beefbar στον Αη Γιάννη, το συγκλονιστικό Kensho στην Ψαρρού που ακόμα και οι βρύσες του είναι έργα τέχνης, μάχονται τους αρκουδιάρικους χορούς της διπλανής αρπαχτής. Τα πανάκριβα mall με τα εξεζητημένα ρούχα βαράνε μύγες. Η Μύκονος είναι το βασίλειο του boho chic και όποιος το πάρει χαμπάρι θα παραμείνει για πάντα. Το καλό θα νικήσει.

 

Και η Μύκονος θα παραμένει ένα χαρούμενο νησί που θα είναι ακόμα πιο χαρούμενο αν μαζευτούν όλοι σε ένα τραπέζι και τα βρουν (και σταματήσουν να τα ρίχνουν όλα στον δήμαρχο που είναι όαση μετά τις προηγούμενες σπείρες που διοικούσαν). Η ενέργειά της και η ραγδαία εξέλιξη της αφήνουν την υπόλοιπη Ελλάδα πίσω. Τεράστιο χάιλαιτ τα σουπερμάρκετ, δεν χρειάζεται να βγείτε, κάντε μια βόλτα εκεί .. και πάντα η επίσκεψη στη γειτονική μαγική Δήλο. Το νησί στο οποίο δεν γεννήθηκε και δεν πέθανε κανείς. Που είχε μεγάλη αγορά, θέατρο, αγάλματα με φαλλούς, λιοντάρια και ωραία ζωή. Που είναι ακόμα αναξιοποίητο με τα θεϊκά ψηφιδωτά και αγάλματα να υποβαστάζονται με .. σκαλωσιές! Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Τη Μύκονο και τη Δήλο έπρεπε να τις είχαμε κορώνα στο κεφάλι μας, όπως αντίστοιχα έχουν την Κυανή Ακτή οι Γάλλοι και το Αμάλφι οι Ιταλοί. Τις αγαπώ από τα χρόνια της εφηβείας μου και θα τις αγαπώ για πάντα.

Δήλος, το μαγικότερο μέρος της Ελλάδας

Τα περίφημα λιοντάρια της Δηλου

Τα περίφημα λιοντάρια της Δήλου 

thumbnail (2)

Το θέατρο της Δήλου

thumbnail (7)

Εκεί πρέπει να γίνονταν τα καλύτερα .. πάρτις! 

IMG_5327

IMG_4578

IMG_4572

Ένας Έλληνας θεός στις σκαλωσιές.. στο μουσείο της δήλου

Ένας Έλληνας θεός στις σκαλωσιές.. στο μουσείο της Δήλου

IMG_4536_Facetune_09-09-2018-00-34-43

IMG_4488

Δήλος

IMG_4394

IMG_4515

IMG_4506

Μύκονος

thumbnail (1)

O γυαλός

thumbnail (5)Η υπέροχη Λια

IMG_4583

Nammos Village

thumbnail (3)

Ξαπλώστρες σαν σαρδέλες στο Nammos

IMG_5183

Ο θρυλικός πουρές και άλλα θεσπέσια που οργανώνει ο Ντίνας Φωτεινάκης στο Beef Bar

IMG_5187

IMG_5172

με την υπερομάδα του Βeef Bar που ηγούνται ο Θεοδόσης Κακούρης με τον Ντίνο Φωτεινάκη

Mε την υπερομάδα του Βeef Bar που ηγούνται ο Θεοδόσης Κακούρης με τον Ντίνο Φωτεινάκη

Στη μαγική πισίνα του Bill&coo με τον βιρτουόζο σεφ Ντινο Φωτεινακη

Στη μαγική πισίνα του Bill&coo με τον βιρτουόζο σεφ Ντίνο Φωτεινάκη

Alemagou.. κάθε χρόνο και καλύτερο

Alemagou.. κάθε χρόνο και καλύτερο

Alemagou.. κάθε χρόνο και καλύτερο9

H boutique TyTo στο Kensho boutique hotel

H boutique TyTo στο Kensho boutique hotel

thumbnail

Κολιέ της Ελένης Κιοσσέ από τα Γιάννενα στην TyTo μπουτίκ που έχει μόνο exclusive σχέδια Ελλήνων σχεδιαστών

Rose και Kelly - o Λάκης Γαβαλάς επέστρεψε στη Μύκονο και διοργανώνει στιλιστικες επαναστάσεις

Rose και Kelly – o Λάκης Γαβαλάς επέστρεψε στη Μύκονο και διοργανώνει στιλιστικές επαναστάσεις

thumbnail (4)

Ηλιοβασίλεμα στη Φτελια 

παραπορτιανή, για μένα η ωραιότερη εκκλησία στον κόσμο

Παραπορτιανή, για μένα η ωραιότερη εκκλησία στον κόσμο

thumbnail (6)Η αυλή του παραδείσου 

Διαβάστε το παραπάνω κείμενο στη στήλη Βίος και Πολίτη στο περιοδικό Γυναίκα που  κυκλοφορει.

Christina Politi

Christina Politi

Η Χριστίνα είναι δημοσιογράφος (υπήρξε και punKοσμικογράφος) έκανε περάσματα από την τηλεόραση, πολλές συνεντεύξεις, σχόλια, αμπελοφιλοσόφησε, έζησε ωραίες εποχές, ταξίδεψε πολύ, άκουσε πολλή μουσική, είδε θέατρο και κυρίως κινηματογράφο μανιωδώς, συνεργάστηκε σχεδόν με όλα τα περιοδικά και τηλεοπτικά κανάλια, έστησε το Cosmopoliti (παρατσούκλι από το γραφείο), έβαλε νερό στο κρασί της, το φιλοσόφησε και παραμένει αισιόδοξη. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σκυλιών ράτσας pug

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.