ΤΟΠΙΚΑ

Μοριακός αναλυτής για την διενέργεια τεστ στο Κέντρο Υγείας

Μοριακός αναλυτής για την διενέργεια τεστ στο Κέντρο Υγείας
Αγώνας δρόμου στη Μύκονο να εξοπλιστεί το Κέντρο Υγείας ενόψει της σαιζόν που ανοίγει σε λίγες μέρες

Θωρακίζεται το σύστημα της υγείας στο νησί ενόψει της σαιζόν που ξεκινάει ουσιαστικά σε λίγες μέρες.

Κύριο μέλημα οι αλλαγές στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου.
Οι χώροι στο Κέντρο Υγείας διπλασιάζονται, είναι στελεχωμένο με 20 γιατρούς και επαρκώς εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και 4 αναπνευστήρες, δύο ISOBOX υποδοχής ύποπτων κρουσμάτων, ενώ αναμένεται και η άφιξη μοριακού αναλυτή για τη διενέργεια τεστ. «Σε κάθε περίπτωση παραμένει μια πρωτοβάθμια δομή υγείας και όχι ένα νοσοκομείο αναφοράς» λέει στην κάμερα του Open ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Αγώνα δρόμου κάνουν τα ελληνικά νησιά για την ενίσχυση των δομών υγείας, κυρίως στις Κυκλάδες, με τη Σαντορίνη να διατηρεί σαφές προβάδισμα, αφού διαθέτει γενικό νοσοκομείο και τη Μύκονο που έχει ένα πλήρως εξοπλισμένο Κέντρο Υγείας και 20 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, οι προετοιμασίες στα νησιά είναι πυρετώδεις ενώ το ρίσκο της πανδημίας του κορονοϊού παραμένει υπαρκτό.

Η επανεκκίνηση του τουρισμού όμως είναι αναγκαία και ζήτημα ημερών. Με το βλέμμα, ωστόσο, στραμμένο στα θέματα των υποδομών υγείας, που αποτελούν και προϋπόθεση για τα τουριστικά πρακτορεία του εξωτερικού.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.