ΤΟΠΙΚΑ

Μια πρωτοποριακή μέθοδος στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Μια πρωτοποριακή μέθοδος στο Επιμελητήριο ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Περισσότεροι από 2000 συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα πρώτα δωρεάν διαδραστικά webinar του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Όσο πλησιάζει ο καιρός για το άνοιγμα των επιχειρήσεων στις Κυκλάδες, τόσο μεγαλώνει η αγωνία των επιχειρηματιών για την επόμενη μέρα και η ανάγκη για έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση, με τρόπο πρακτικό και εξειδικευμένο.

Αυτό αποδεικνύεται από την άμεση ανταπόκριση των μελών μας από όλες τις Κυκλάδες, που παρακολούθησαν την πρώτη εβδομάδα τα δωρεάν διαδραστικά webinar που διοργανώνει το Επιμελητήριο Κυκλάδων. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα μέλη είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά με ερωτήσεις προς τους εισηγητές, σε μια πρωτοφανούς ποιότητας σύνδεση εικόνας και ήχου που παρείχε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που πρόσφατα συνέδεσε το Επιμελητήριο Κυκλάδων με το ήδη υπάρχον σύστημα τηλεδιάσκεψης που διέθετε, αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο τις υπηρεσίες του προς τα μέλη.

Στην ψηφιακή πλατφόρμα συνδέθηκαν την πρώτη εβδομάδα περισσότερα από 2000 άτομα, καθιστώντας τις τηλεδιασκέψεις αυτές ως τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα τα στελέχη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων επικοινώνησαν προσωπικά με περισσότερους από 1500 αιτούντες προκειμένου να τους ενημερώσουν και να τους διευκολύνουν στη χρήση της πλατφόρμας και την παρακολούθηση των webinar.

Από τα προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα, τα δύο πρώτα αφορούσαν την παρουσίαση και ανάλυση των νέων κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας που ισχύουν και αφορούν την ασφαλή επαναλειτουργία τόσο των χώρων μαζικής εστίασης (καφέ, εστιατόρια, μπαρ και επιχειρήσεις τροφίμων) όσο και των καταλυμάτων, των ξενοδοχείων και των τουριστικών εγκαταστάσεων. Ο έμπειρος σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας κ. Γιάννης Κακός τεχνολόγος τροφίμων & ποτών Msc και εισηγητής εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ ανέλυσε όλους τους ισχύοντες κανονισμούς που πρέπει να γνωρίζει ότι οφείλει να εφαρμόσει η κάθε επιχείρηση πριν αποφασίσει την επαναλειτουργία της και έδωσε πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν είτε γραπτώς είτε με παρέμβαση στη συζήτηση.

Στο τρίτο κατά σειρά, ο Δρ. Σωτήριος Βαρελάς -λέκτορας Στρατηγικού Management στον Τουρισμό στο ΝεάπολιςΠανεπιστήμιο Πάφου και καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς παρουσίασε τις κυριότερες τεχνολογίες πληροφορικής-επικοινωνίας και εφαρμογές που αξιοποιούνται στον τουρισμό και τις τουριστικές επιχειρήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι προηγμένες τεχνολογίες στην αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19, είτε όσον αφορά τους τουριστικούς προορισμούς είτε όσον αφορά τουριστικές επιχειρήσεις και επισκέπτες.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζονται και την επόμενη εβδομάδα, ξεκινώντας τη Δευτέρα 25 Μαΐου με τον κ. Νικόλα Χατζηπέτρο. Ο κ. Χατζηπέτρος είναι Γενικός Διευθυντής του 6άστερου ξενοδοχείου Wanda Reign on the Bund που αποτελεί τη ναυαρχίδα του Ομίλου Wanda στην Κίνα, έχει λάβει διεθνείς διακρίσεις και στις 5 ηπείρους και έχει εξειδικευτεί στη διαχείριση λειτουργίας ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσης, με πρόσφατη εμπειρία στην πανδημία στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια του webinar πρόκειται να δώσει πρακτικές οδηγίες και απαντήσεις στα καίρια και ζωτικής σημασίας ερωτήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις ξενοδοχειακών μονάδων, καταλυμάτων και τουριστικών εγκαταστάσεων εν όψει της επαναλειτουργίας τους.

Το υλικό για κάθε webinar που ολοκληρώνεται θα αναρτάται στο portal του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον σύνδεσμο e-kyklades.gr/articles/education ενώ αίτηση συμμετοχής για τα επόμενα webinar μπορείτε να υποβάλετε στον σύνδεσμο bit.ly/2Xa5fk8



Γιάννης Κακός-Εισηγητής

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.