ΤΟΠΙΚΑ

Μητσοτάκης: Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 43% – Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών

Μητσοτάκης: Δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή με 43% – Επανέρχεται η πενταετής θητεία των αυτοδιοικητικών

Ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο νέο εκλογικό σύστημα για τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας τόνισε ότι επανέρχεται η πενταετής θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών, ενώ ο δημοτικός συνδυασμός που θα εξασφαλίσει την πρώτη Κυριακή ποσοστό της τάξεως του 43%, θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου.

Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Από τις τοπικές εκλογές του 2023 οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 43% των ψήφων και ο συνδυασμός τους θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.