ΤΟΠΙΚΑ

Έρχονται μέτρα για την Μύκονο εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού

Έρχονται μέτρα για την Μύκονο εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊού
Η Σαντορίνη και η Μύκονος έχουν τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Τις περιοχές που έχουν τα περισσότερανέα κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη live ενημέρωση για τον κορωνοϊό, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021, ο κ. Κικίλιας είπε ότι Μύκονος, Σαντορίνη, Βοιωτία, Ροδόπη, Δυτική Αττική και Λακωνία είναι οι περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες 7 ημέρες.

Έχοντας ανακοινώσει ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 5.327, εκ των οποίων τα 2.374 στην Αττική, ο υπουργός Υγείας έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου για Μαγνησία, Εύβοια, Αχαΐακαι Αττική, καθώς πρόκειται για Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία 24ωρα.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων Covid-19 την τελευταία εβδομάδα είναι 547. Η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα 48 έτη, ενώ παρατηρείται αυξηση στην ηλικιακή ομάδα των 75 άνω. «Παραμένει αυξητική η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» προειδοποίησε, επισημαίνοντας ότι «σήμερα μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές». Αναφορικά με την κατάσταση στις ΜΕΘ, ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι η κάλυψη των κλινών ανέρχεται σε: 48% σε όλη την επικράτεια, 63% στην Αττική και 50% στη Θεσσαλονίκη.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.