ΤΟΠΙΚΑ

Μηνυτήρια αναφορά του δήμου Μυκόνου κατά της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων

Μηνυτήρια αναφορά του δήμου Μυκόνου κατά της Κτηματικής Υπηρεσίας Κυκλάδων

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Κτηματικής Υπηρεσίας κατέθεσε ο δήμος Μυκόνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου λόγω της παραχώρησης του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Φτελιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ξαπλώστρες και ομπρέλες που τοποθέτησε και εκμεταλλεύεται το beach bar Sanctuary στο μοναδικό ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, στο οποίο κολυμπούν οι ντόπιοι.

ftelia1

Πρόκειται, δε, για μοναδική περίπτωση κατά την οποία δήμαρχος καταθέτει αναφορά στην Κτηματική Υπηρεσία και ζητάει την διακρίβωση αδίκων και κολάσιμων πράξεων που τυχόν τελέστηκαν σε βάρος του δημοσίου και της προστασίας των δημοσίων κτημάτων, καθώς και του συνταγματικού δικαιώματος του πολίτη επί των δημοσίων κτημάτων, στα οποία ανήκει ο αιγιαλός και παραλία.

Σύμφωνα με τον δήμο Μυκόνου, το συγκεκριμένο τμήμα παραλίας διακρίνεται για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του και τη θέση του πλησίον χαρακτηρισμένου αρχαιολογικού χώρου, ενώ έως και την εκχώρησή του το χρησιμοποιούσαν ελεύθερα οι πολίτες.

πηγή protothema.gr

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
7
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.