ΤΟΠΙΚΑ

Μια σπουδαία έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου

Μια σπουδαία έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη της Μυκόνου

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» εγκαινιάζει
την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 στις 19:00
την έκθεση του Γιάννη Ευθυμίου PAPERPULP FICTIONS
σε επιμέλεια Αλεξίας Παππά.

Ο ζωγράφος, που παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στη Μύκονο, εγκαθιστά για δέκα μέρες στην Αίθουσα Καλογερά το πολύχρωμο σύμπαν του από χαρτοπολτό που αποτελείται από σουρεαλιστικά τοπία και παράξενες ιπποτικές ιστορίες. Τα έργα του Ευθυμίου είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα από χαρτοπολτό και δημιουργούνται μονομιάς, αφού η κατασκευή του χαρτιού δεν αφήνει χώρο ή χρόνο για δεύτερη παρέμβαση ή αλλαγή στο έργο. Η επιφάνεια του έργου και η σύνθεση καθορίζονται έτσι “μια κι εξω” και ο Ευθυμίου δεν συνηθίζει να φτιάχνει προσχέδια, αλλά εργάζεται αυθόρμητα κι ενστικτωδώς.

«Σε αυτή την καινούρια σειρά έργων του συνδυάζονται τοπιογραφίες, close-ups των αγαπημένων του ηρώων, αλόγων και καβαλάρηδων, και επαναληπτικά μοτίβα. Η ζωγραφική του Ευθυμίου ισορροπεί μεταξύ της παιδικότητας και της ειρωνείας και ενσωματώνει ταυτόχρονα ιστορικές και ποπ αναφορές», σημειώνει η επιμελήτρια.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.