ΤΟΠΙΚΑ

Μια γροθιά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε

Μια γροθιά όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε
Ανακοίνωση από την διοίκηση του Κέντρου Υγείας Μυκόνου

Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου, βρίσκεται σε διαρκή επαφή τόσο με το Υπουργείο Υγείας όσο και με τον ΕΟΔΥ, τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες τους, αναφορικά με την πρόληψη και έλεγχο διασποράς της λοίμωξης από τον ιό SARS-CoV-2 .

Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων και της προστασίας των ασθενών,των επισκεπτών,του προσωπικού μας καθώς και της πιθανής επιμόλυνσης των χώρων του Κ.Υ. έχουμε προχωρήσει στην εφαρμογή των παρακάτω μέτρων

1. Εφαρμογή συστήματος διαλογής ασθενών με εκτίμηση, διαλογή- κατηγοριοποίηση περιστατικών (triage), από υγειονομικό προσωπικο, πριν την είσοδο στο ΚΥ με ασφάλεια, με στόχο την διερεύνηση της κρισιμότητας

2. Εγκατάσταση isobox πλήρως επανδρωμένο, όπου πραγματοποιείται η εξέταση ασθενών με αναπνευστικές λοιμώξεις κατόπιν της παραπάνω διαλογής των περιστατικών

3. Συνταγογράφηση χωρίς φυσική παρουσία ασθενών, μέσω του τηλεφώνου 228936000 και του email hc.mykonos@gmail.com

4. Αναστολή των τακτικών ιατρείων και εξετάσεων

5. Λειτουργία του Π.Ι της Άνω Μεράς μονο τις ημέρες Δευτέρα και Πέμπτη

6. Τοποθέτηση 2 isobox, με 4 χώρους απομόνωσης πλήρως εξοπλισμένους, για ενδεχόμενη πιθανή βραχεία νοσηλεία, ασθενών έως την διακομιδή του, σε νοσοκομείο.

7. Προχωρήσαμε σε απαραίτητες τροποποιήσεις προγραμμάτων προσωπικού, με στόχο, την ορθολογικότερη διαχείριση των πολύτιμων ανθρώπινων πόρων μας.

8. Πραγματοποιήσαμε συμπληρωματικές προμήθειες κυρίως σε μέσα ατομικής προστασίας,(στολές), παρά την καθολική έλλειψη από την αγορά.

9. Αυξήσαμε τα αποθέματά μας σε αντισηπτικα και απολυμαντικά.

10. Αν και το ΕΚΑΒ αποτελεί ανεξάρτητη υπηρεσία από το Κ.Υ, θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξαίρουμε την επαγγελματική ευσυνειδησία των διασωστών που προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας για την διαχείριση της κρίσιμης κατάστασης στον τομέα της αρμοδιότητάς τους.

Επιπρόσθετα βρίσκεται σε διαδικασία εκπόνησης μελέτης από τον Δήμο Μυκόνου, για την προμήθεια επιπρόσθετου ιατρικού εξοπλισμού για την δυνητική ταυτόχρονη αντιμετώπιση ομοειδών περιστατικών.

Διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε δυνατή επάρκεια σε φαρμακευτικό υλικό, μεγαλύτερη από το πρωτόκολλο που ακολουθούμε ως πρωτοβάθμια δομή υγείας, όπως άλλωστε τα τελευταία χρόνια.

Ασφαλώς όλα αυτά δεν θα είχαν καμία αξία και δεν θα προσδοκούσαμε κανένα αποτέλεσμα εάν δεν υπήρχε το προσωπικό μας. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή γιατροί, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, για να δώσουν αυτήν την σκληρή μάχη που έρχεται για την δημόσια υγεία του νησιού μας, για να μείνει η κοινωνία μας όρθια, με αυτοθυσία και επιστημονική επάρκεια.

Τέλος, διαβεβαιώνουμε ότι έχουν διερευνηθεί και εξεταστεί όλα τα πιθανά εργαλεία, μέσα και οι μέθοδοι που υπάρχουν και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα σε αυτόν τον άγνωστο πόλεμο.

Συνοδοιπόροι μας από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Μυκόνου αρωγός αλλά και η κοινωνία του νησιού.

Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την δημόσια υγεία, για τους συμπολίτες μας, επιβάλλεται εγρήγορση, συνεργασία και συνεννόηση. Με σχέδιο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, θα δώσουμε την μάχη μας, ενωμένοι, με ευθύνη, και θα τα καταφέρουμε!

Ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως αυτοπειθαρχία! ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Για το ΚΥ Μυκόνου
Σαμψούνη Ντίνα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.