ΤΟΠΙΚΑ

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έρχεται πληρωμή, αλλά… κουτσουρεμένη

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Έρχεται πληρωμή, αλλά… κουτσουρεμένη

Εν αναμονή της πληρωμής του Μεταφορικού Ισοδύναμου βρίσκονται οι νησιώτες, που κοντεύουν να… ξεχάσουν πως είναι να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από το συγκεκριμένο μέτρο.

Η καθυστέρηση πληρωμών από την πλευρά του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, καθώς στο κομμάτι των εισιτηρίων οφείλονται χρήματα δέκα μηνών, ενώ διανύουμε πλέον τον ενδέκατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η πληρωμή που θα γίνει θα αφορά μόνο τα εισιτήρια του τελευταίου τριμήνου του 2021 (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) και όχι μέχρι τον Μάρτιο του 2022 που είχε δηλώσει ο κ. Κουτουλάκης. Παράλληλα, στην πληρωμή θα περιλαμβάνονται χρήματα τόσο για το σκέλος των επιχειρήσεων, όσο και των καυσίμων για τα μικρά νησιά.

Αν αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε είναι σαφές ότι η κοροϊδία των νησιωτών συνεχίζεται, καθώς θα εξοφληθεί ένα μικρός μέρος των οφειλόμενων και θα μείνει εκκρεμότητα 7 ολόκληρων μηνών.

Και επειδή η συνέπεια στις πληρωμές έχει πάει… περίπατο με την παρούσα κυβέρνηση, γίνεται κατανοητό ότι μέχρι να γίνει η επόμενη πληρωμή δεν αποκλείεται να έχουν συσσωρευθεί χρωστούμενα εισιτήρια ενός χρόνου!

Για πολλοστή φορά λοιπόν, η ηγεσία του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας εμπαίζει τους νησιώτες, δίνοντας τους “ψίχουλα” σε μια περίοδο όπου οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί.

Οι δε κυβερνητικοί βουλευτές των νησιών συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα… Αναμένουμε να δούμε αν θα έχουν το θράσος να βγάλουν πανηγυρικές ανακοινώσεις αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που προαναφέραμε.

 

Τόσο ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας κ. Κουτουλάκης, με δηλώσεις τους το προηγούμενο διάστημα, είχαν προαναγγείλει πληρωμές για τον Ιούλιο, κάτι που φυσικά δεν έγινε…

Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του cyclades24, που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν από επίσημα χείλη, η πληρωμήπιθανότατα θα γίνει στο τέλος Αυγούστου, ωστόσο τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.