ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη η συμβολή της ΚΔΕΠΠΑΜ στον πολιτισμό της Μυκόνου

Μεγάλη η συμβολή της ΚΔΕΠΠΑΜ στον πολιτισμό της Μυκόνου
Κεντρικό ρόλο για την πρόεδρο Ανδριανή Κουφού σε έναν οργανισμό πρότυπο για τον Δήμο

Η ΚΔΕΠΠΑΜ  είναι ένα κύτταρο πολιτισμού στη Μύκονο. Τα τελευταία χρόνια και χάρη στις προσπάθειες της Ανδριανής Κουφού στις δραστηριότητες της συγκαταλέγονται πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ένα έργο ξεχωριστό στις ειδικές εκδόσεις βιβλίων που προβάλλουν τον πολιτισμό και την λαογραφία του τόπου. 

 

 

Κατά τους χειμερινούς μήνες λειτουργούν εικαστικά εργαστήρια ώστε να μπορέσουν να καλλιεργήσουν αλλά και να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο τους οι κατοίκοι της Μυκόνου,(ψηφιδωτό, ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία,ομάδες χορού και θεάτρου, καθώς επίσης ζωγραφική για παιδιά, θεατρική παιδεία για ανήλικους και άλλα ). Αγκαλιάζει την Θεατρική Ομάδα Μυκόνου και προωθεί τα Θεατρικά Έργα της .

 

   Προβάλλονται περιβαντολλογικά προγράμματα για την ευαισθητοποιήση των κατοίκων και των μαθητών, όσον αφορά την σωστή διαχείριση του νερού, την μόλυνση του περιβάλλοντος. Αφύπνιση για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και την μείωση της πλαστικής σακούλας τονίζοντας τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον , σε συνεργασία με επίσημους  περιβαντολογικούς φορείς .Κάθε χρόνο διοργανώνει εκθέσεις με Μυκονιάτες η Έλληνες καλλιτέχνες οι οποίοι διέπρεψαν στην Μύκονο . Οι οποίοι έζησαν εδώ , την αγάπησαν και θαύμασαν την ομορφιά της .

Η ΚΔΕΠΠΑΜ αγκαλιάζει τις δράσεις των τοπικών Συλλόγων , προωθεί τον πολιτισμό ,τα ήθη και έθιμα. Η ΚΔΕΠΠΑΜ συνεχίζει δυναμικά το κοινωφελές της έργο, τριάντα και πλέον χρόνια. Σκοπός της είναι να αγκαλιάσει όλες τις δημιουργικές τάσεις της τοπικής κοινωνίας ,να παρέμβει στους χώρους της παιδείας του περιβάλλοντος, σε χώρους που αποτελούν σημαντικές πτυχές του πολιτισμού, να συμμετέχει στην προβολή της τοπικής κουλτούρας, σε συνεργασία με τις  σχολικές κοινότητες, τους τοπικούς φορείς και συλλόγους.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.