ΤΟΠΙΚΑ

Ακλόνητος «βράχος»δίπλα στον δήμαρχο ο Αλεκάρας

Ακλόνητος «βράχος»δίπλα στον δήμαρχο ο Αλεκάρας
Στήριξε την δημοτική αρχή και τον Κωνσταντίνο Κουκά με όλες τους τις δυνάμεις, δεν «πούλησε» ποτέ τις αρχές τις ιδέες του και τον Δήμο

Είναι ο άνθρωπος που στήριξε ως ακρογωνιαίος λίθος την Πρωτοβουλία Δράσης στην δυσκολότερη στιγμή του συνδυασμού από την ημέρα που ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κουκάς τον δημαρχιακό θώκο στη Μύκονο.

Την στιγμή που πρώην συνεργάτες του δημάρχου, άνθρωποι που κατείχαν καίρια πόστα στον Δήμο εγκατέλειψαν το καράβι, ο Αλεκάρας όλης της Μυκόνου δεν κιότεψε.

Δήλωσε παρών και βγήκε μπροστά στη φουρτούνα που επηρέαζε όλο το οικοδόμημα του νησιού.

Στάθηκε βράχος δίπλα στον δήμαρχο και στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το έργο του.

Με προσωπικό κόστος τεράστιο ,κόντρα σε όλους όσοι προέβλεπαν τότε διάλυση της Πρωτοβουλίας Δράσης ,με αυταπάρνηση στην αγάπη του για τον τόπο του.

Για την δική του Μύκονο!!!

Ο Αλέκος Κουκάς δεν διεκδίκησε ποτέ οφίτσια, δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ την προσφορά του, δεν έπαιξε με την αξιοπρέπεια του ούτε και των κατοίκων του νησιού  και αυτό το ξέρουν πλέον όλοι στη Μύκονο.

Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με την προσφορά του πολλές φορές, σχεδόν όλες, ο αγαπημένος Αλεκάρας των Μυκονιατών, βάζει το εμείς μπροστά από το εγώ.

Μπορεί να τον αδικούν αλλά δεν στέκεται και δείχνει μεγαλείο ψυχής.

Πηγαίνει πάντα παρακάτω…

Όταν στις θεομηνίες μπροστάρης, χωρίς να σκεφτεί το κόστος ,έβαζε τα συνεργεία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του, με δικά του έξοδα, να βοηθήσει το νησί να ξεπεράσει τις δυσκολίες, δεν σκέφτηκε στιγμή για ποιον το κάνει.

Το έκανε για τους συμπολίτες του και για τον αγαπημένο του τόπο.

Έχουν και άλλοι φορτηγά και εργάτες στο νησί, είναι εύρωστοι και άλλοι οικονομικά με επιχειρήσεις, ο Αλεκάρας όμως δείχνει συνήθως τον δρόμο για να ακολουθήσουν.

Ευθυτενής και δίκαιος, πληθωρικός σε όλα του και συμπονετικός , ο αντιδήμαρχος πολιτεύεται για τους άλλους και στο τέλος για τον εαυτό του,  στο νησί το γνωρίζουν άπαντες αυτό όποιον συνδυασμό και αν υποστηρίζουν.

Ο Αλέκος Κουκάς είναι υπερκομματικός και αυτό το ξέρουν όλοι.

Πολυτέλεια για την καθημερινότητα της Μυκόνου,αν υπάρχει ένας τρόπος  θα έπρεπε επι τιμή να τον εκλέγουν οι συμπολίτες του εσαεί στην δημοτική αρχή καθώς είναι ένας ακούραστος εργάτης της Μυκόνου.Ένας ευεργέτης του νησιού του.

Ο Αλεκάρας της Μυκόνου είναι ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό πρόσωπο που η φήμη του έχει εξαπλωθεί στο πανελλήνιο για την αγάπη του για την Μύκονο και την προσφορά του στο νησί.

Ακόμα και όταν γίνεται δυσάρεστος για ορισμένους και επιχειρούν να τον «πετροβολήσουν»το αντιμετωπίζει με αρχοντιά και έχει ένα καλό λόγο για όλους.

Αυτός είναι ο Αλεκάρας της Μυκόνου.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.