ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι και τον Ιούλιο ανοιχτά τα σχολεία

Μέχρι και τον Ιούλιο ανοιχτά τα σχολεία

Κυβέρνηση και επιστήμονες βάζουν ως προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες για δια ζώσης μαθήματα, όπου δεν πραγματοποιούνται σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας συζητά την παράταση της σχολικής χρονιάς όχι πέραν του τέλους Ιουνίου, δηλαδή μικρότερη του ενός μήνα, με πιθανότερη διάρκεια μιας ή δύο εβδομάδων.

Θέλουμε τα σχολεία να λειτουργήσουν δια ζώσης όταν οι ειδικοί ανάψουν το πράσινο φως», σημείωσε μιλώντας στο Mega η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, αναφέροντας ότι δεν εξετάζεται η περικοπή των διακοπών του Πάσχα.

Ως προς τη λειτουργία των φροντιστηρίων, ενόψει μάλιστα των Πανελληνίων 2021 η απόφαση επαναλειτουργίας τους εναρμονίζεται με αυτή της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων και καθορίζεται από το πότε θα ανάψουν οι ειδικοί το “πράσινο φως”.

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνουν ότι στόχος είναι οι Πανελλήνιες 2021 να διεξαχθούν κανονικά στην ώρα τους, αρχής γενομένης -όπως πέρσι- στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και με τη μειωμένη κατά 30% εξεταστέα ύλη που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο.

Πάντως, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Καθημερινής” η παράταση της σχολικής χρονιάς θα γίνει χωρίς προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.