ΤΟΠΙΚΑ

Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν

Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν
Η Πρωτοβουλία Δράσης καλωσορίζει τον Χρήστο Βερώνη στον πολιτικό στίβο

Με το βλέμμα στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

Η Πρωτοβουλία Δράσης καλωσορίζει στον προεκλογικό αγώνα τον επί 20 έτη Δήμαρχο Μυκόνου, που μετά από 10χρονη εθελοντική απόσυρση, αποφάσισε ξαφνικά να σώσει τη Μύκονο από την “παρακμή” και τη “μιζέρια”. Να σώσει ως μάγος, τον πλέον κορυφαίο τουριστικό προορισμό, που τα τελευταία χρόνια και εν μέσω κρίσης φιλοξένησε πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες, όσα ακριβώς και τα χρόνια απουσίας του από τα κοινά του νησιού λόγω ιδιώτευσης ή προσωπικής απογοήτευσης από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον τόπο, στο τέλος της θητείας του.

Η Μύκονος όλα αυτά τα χρόνια έκανε σταθερά βήματα μπροστά. Αναδιοργάνωσε και αποκατέστησε την αξιοπιστία των δημοτικών υπηρεσιών, ενίσχυσε τις βασικές της υποδομές για την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της υδροδότησης ( ΧΥΤΑ, μονάδες αφαλάτωσης, Βιολογικός Καθαρισμός) εκσυγχρόνισε τον Παλαιό και Νέο Λιμένα, πραγματοποιεί το μεγαλύτερο έργο οδοποιίας στις Κυκλάδες, αναβάθμισε τα σχολεία, τις παιδικές χαρές και τις αθλητικές εγκαταστάσεις (νέο Γυμνάσιο, νέος Βρεφονηπιακός σταθμός, δημοτικό στάδιο Κόρφου, Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Μεράς), ήταν ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα που παρείχε κίνητρα για τους δημόσιους υπαλλήλους (επίδομα σίτισης, στέγασης, δωρεάν στέγαση στους εκπαιδευτικούς), πραγματοποίησε διεθνούς κύρους πολιτιστικές εκδηλώσεις και άσκησε κοινωνική πολιτική.

Ο πήχης σίγουρα λοιπόν έχει μπει ψηλότερα και μάλιστα κάτω από δυσκολότερες συνθήκες. Και αυτό είναι θετικό γιατί το νησί μας είναι σίγουρο ότι αξίζει πολλά περισσότερα.

Όμως το πλέον ζητούμενο για εμάς δεν είναι μόνο τα έργα υποδομής ή ανάπτυξης. Το κύριο θέμα είναι η αναζήτηση και η εφαρμογή μιας πολιτικής κατεύθυνσης που θα διαφυλάξει την ταυτότητα της Μυκόνου, μαχόμενοι μια διχαστική λογική που καταστρέφει τον τόπο μας, και ταυτόχρονα χωρίς να αγνοούμε πως η πραγματικότητα αλλάζει γρήγορα και κάθε μέρα.

Τα σημερινά προβλήματα όμως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με συνταγές του χθες.

Γι αυτό και με σοβαρότητα και συνέπεια κρατάμε το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.