ΤΟΠΙΚΑ

«Με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού δίνουμε αγώνα για την υδροδότηση»

«Με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού δίνουμε αγώνα για την υδροδότηση»
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κάνει σαφές το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το νερό και δίνει απαντήσεις

Ο Φραντζέσκος Βιγλιάρης είναι έμπειρος στην πολιτική και κυρίως στα τοπικά πράγματα του νησιού.Από τους εργάτες της δημοτικής αρχής έπεσε και αυτός «θύμα» τις τελευταίες μέρες της κωμωδίας που εκτυλίσσεται εδώ και λίγο καιρό στο νησί  και κάνει τους κατοίκους να πιάνουν την κοιλιά τους από τα γέλια, με τα «καυτά» ρεπορτάζ και τους «καυτούς» ρεπόρτερ…Γελάνε και τα παρδαλά κατσίκια της Μυκόνου… Θέλησε να ξεκαθαρίσει με προσωπική του δήλωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ για το θέμα της ύδρευσης.

«Πράγματι εδώ και ένα μήνα έχουμε συχνές διακοπές νερού στην Άνω Μερα και θα έχουμε για δυο περίπου εβδομάδες.Γιατί όμως;

Γιατί τοποθετούνται τα νέα ηλεκτρονικά υδρόμετρα σε αντικατάσταση των παλαιών.

Πως θα γίνει αυτό;

Κόβοντας το νερό ανά περιοχές.

Ξέρετε κάποιον άλλο τρόπο;

Η μηπως το εν λόγω έργο είναι λάθος και περιττό;

Έτσι για να πληροφορηθεί ο κόσμος  τα:ΕΞΥΠΝΑ ΑΥΤΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ,μετριούνται ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως ,με μεγαλη ακρίβεια ηλεκτρονικά.

Ακόμη δίνεται η δυνατότητα από οθόνη που θα βρίσκεται σε γραφείο της ΔΕΥΑΜ ,να εμφανίζεται αμέσως οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο ,η και σε υδρόμετρα.

Έτσι θα ελαχιστοποιήσουμε τις διαρροές ,θα εντοπίζουμε αμέσως τις τυχόν ζημίες.

Τα νέα αυτά υδρόμετρα είναι προς όφελος της ΔΕΥΑΜ αλλά και του καταναλωτή.

Και να τονίσω ότι αυτά δεν χρεώνονται στον καταναλωτή.

Όσο για τις ζημιες που παρουσιάζονται στο δίκτυο,έχω να πω ότι πάντα θα έχουμε.

Είναι δίκτυο σε λειτουργία ,και όπως κάθε τι που δουλεύει υπάρχει και το πρόβλημα.

Μόνο νεκρά δίκτυα δεν έχουν ζημιες.

Εμείς σαν υπηρεσία ,είμαστε παρόντες αμέσως στην κάθε ζημιά και δουλεύουμε ανεξάρτητου καιρού η ωραρίου για την αποκατάσταση της…Το τηλέφωνο μου όπως και άλλων είναι πάντα ανοιχτό και απαντάμε σε κάθε κλήση.

Δεν κρυβόμαστε….Δουλεύουμε για το καλύτερο και δεν κρυβόμαστε πίσω από αναλγησίες δεκαετιών πριν.

Όσο για την αναλγησία που μας γράφουν για την αντικατάσταση του δικτύου ,θέλω να μάθει ο κόσμος ότι έχουμε καταθέσει προτάσεις με μελέτες ,για να ενταχθούν στο προγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ που τρεχει τώρα ,τόσο για αντικαταστάσεις δικτύων ύδρευσης για όλη την Μυκονο(και δεν ξεχωρίζω όπως κάνετε στο δημοσίευμα την Άνω Μερα ),προτάσεις για νέων αντλιοστασίων αποχέτευσης ,,και τρεχουμε το έργο αποχέτευση Άνω Μερας…Όλα αυτά δεν γίνονται σε μια μέρα ,ούτε σε ένα μήνα

Γίνονται με πολύ δουλειά τόσο του Κουνανη(προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας)όσο και των λίγων αλλά προθύμων υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜ.

Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα σχεδόν αποφασίζει για τα έργα Και το ευχαριστώ γι αυτό.

Και βέβαια ο δημαρχος είναι διπλα μας ,αρωγός σε κάθε βήμα μας.

Τελειώνοντας θέλω να πω ότι σεβόμαστε τους δημότες μας,προσπαθούμε να τους παρέχουμε το πολύτιμο αγαθό ,το νερό,δεν τους κοροϊδεύουμε και ζητάω συγνωμη για την ταλαιπωρία που κάποιες φορές περνάνε από εμάς.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.