ΤΟΠΙΚΑ

Με πλάνο και στρατηγική η εκτέλεση των έργων του Δήμου Μυκόνου

Με πλάνο και στρατηγική η εκτέλεση των έργων του Δήμου Μυκόνου
Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων δημιούργησε ένα χώρο εκγύμνασης στον Κόρφο

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην τοποθέτηση οργάνων άθλησης υπαίθριου χώρου στο στάδιο του Κόρφου.

Η Δημοτική Αρχή έχοντας ως προτεραιότητα τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων του νησιού και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, με επίκεντρο την σωματική υγεία και την άθληση, δημιούργησε ένα χώρο εκγύμνασης στο στάδιο του Κόρφου για ενήλικες προσβάσιμο και δωρεάν προς όλους τους πολίτες. Σημειώνεται ότι από τον Απρίλιο, στον ίδιο χώρο, ο Δήμος Μυκόνου παρέχει δύο (2) σημεία ασύρματης διαδικτυακής πρόσβασης (free wi-fi) για όλους τους αθλούμενους και μη που βρίσκονται εντός του σταδίου.


Μετά την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μυκόνου τον Απρίλιο, που αφορούσε στην προμήθεια οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου, ύψους 24.800,00 (με Φ.Π.Α) από ιδίους πόρους του Δήμου Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε η τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένο σημείο του σταδίου.

Η τοποθέτηση των οργάνων άθλησης εξωτερικού χώρου στο συγκεκριμένο υπαίθριο χώρο, όπως αυτό του δημοτικού σταδίου του Κόρφου, πραγματοποιήθηκε με στόχο τη διαμόρφωση χώρων εκγύμνασης στο Δήμο, για τους ενήλικες, που να είναι ελεύθεροι στη πρόσβαση, δωρεάν στη χρήση και σε κατάλληλο φυσικό περιβάλλον που να προδιαθέτει για φυσική άσκηση ενώ παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμοι και πλησίον σε σημεία συχνής διέλευσης πεζών, αθλούμενων και περιπατητών.

Συγκριμένα, τα όργανα άθλησης που τοποθετήθηκαν είναι τα ακόλουθα:

• Όργανο Έκτασης Ποδιών
• Όργανο Ποδηλάτου
• Όργανο Stepper
• Όργανο Ελλειπτικής Κίνησης Ποδιών
• Όργανο Εκτάσεων
• Όργανο Βάδισης Αέρος
• Όργανο Πιέσεων Ώμων
• Όργανο Έλξεων Ώμων
• Όργανο Παράλληλες Μπάρες
• Όργανο Πάγκου Κοιλιακών

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.