ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότεροι από τους μισούς οι φετινοί ταξιδιώτες για το τριήμερο στις Κυκλάδες

Λιγότεροι από τους μισούς οι φετινοί ταξιδιώτες για το τριήμερο στις Κυκλάδες
Περίπου στο 60% εκτιμάται μείωση της κίνησης στα νησιά των Κυκλάδων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα λιμάνια, το Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 10 δρομολόγια, ενώ από τη Ραφήνα και το Λαύριο 6 και 8, αντίστοιχα.

Χθες, Παρασκευή 05/06, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και την Κρήτη, πραγματοποιήθηκαν 16 απόπλοι πλοίων, ενώ αναχώρησαν συνολικά 9.432 επιβάτες, 1.763 ΙΧ οχήματα, 752 φορτηγά και 427 δίκυκλα.

Ούτως ή άλλως τα πλοία ταξιδεύουν με μειωμένα πρωτόκολλα στο 65% της συνολικής τους μεταφορικής ικανότητας, επομένως, σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσαν να επιβιβάσουν τον περσινό αριθμό επιβατών.

Επίσης, τα δρομολόγια είναι μειωμένα συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καθώς τα ταχύπλοα στη μεγάλη τους πλειοψηφία παραμένουν παροπλισμένα. Ένα ακόμη στοιχείο είναι οι περιορισμένες δυνατότητες, σε σχέση με το 2019, φιλοξενίας επισκεπτών μιας και μέχρι τις 15 Ιουνίου θα είναι ανοιχτά μόνο τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας. Τέλος, ανεξάρτητα από όλα τα παραπάνω, οι πολίτες είναι ακόμη επηρεασμένοι από το μέγεθος της πανδημίας και δε δείχνουν ακόμη τη διάθεση να ταξιδέψουν προς τα νησιά.

Η λογική αυτή πιθανότητα να αλλάξει όσο περνούν ημέρες και ειδικά την περίοδο Ιουλίου Αυγούστου. Ουσιαστικά, η τουριστική δραστηριότητα θα ξεκινήσει να αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος από τον επόμενο μήνα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
1
Εγκαίνια της έκθεσης -εικαστικό αφιέρωμα 2018: " Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των καλλιτεχνών. Από το μεσοπόλεμο έως το 1960."
2
O δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, για το 1ο Mykonos Art Festival που εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο.
3
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιλτιάδης Ατζαμόγλου φωτογραφήθηκε μπροστά από το όνειρο της νεολαίας της Μυκόνου
4
Πρώτο στην κατάταξη στον παγκόσμιο αλλά και στον ελληνικό χάρτη το MykonosVoice με 18 χιλιάδες μ.ο μοναδικούς επισκέπτες κάθε μέρα
5
Εικαστικό αφιέρωμα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση»
6
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.